Søndermarkskolen i Rønne. Foto: Jacob Jepsen

Kommunen brugte 37,45 mio. kroner på at bygge skolerne om – det gav et lille plus

Kommunalbestyrelsen kunne torsdag aften sætte to streger under renoveringerne af de to folkeskoler i Rønne.

Ombygningerne af skolerne blev politisk besluttet i 2016 og fandt hovedsageligt sted i 2017 og 2018.

Den samlede udgift til ombygningerne blev 37,45 millioner kroner. Det er 162.000 kroner mindre end budgettet tillod, og det lille overskud overføres til kommunens “likvide midler”.

Ombygningerne blev gennemført i forbindelse med overgangen til en ny skolestruktur i Rønne. Rønneskolen, der administrativt var én skole med tre afdelinger, blev nedlagt, og Østre Skole – en af afdelingerne – lukkede, da der var udsigt til færre børn i en årrække.

De to resterende afdelinger, Åvangsskolen og Søndermarksskolen, er nu selvstændige skoler med egen ledelse.

På begge skoler er der blevet investeret i nye ventilationsanlæg, som har forbedret indeklimaet. Mange lokaler er blevet bygget om, og nye læringsmiljøer er skabt i form af arenaer, der er større end klassiske klasselokaler og giver skolen flere muligheder for at variere undervisningsformen.

På Åvangsskolen skete ombygningen inden for de eksisterende bygningsrammer, mens der blev lavet en tilbygning til Søndermarksskolen, hvor de gamle ombygninger også fik en overhaling.

19,3 millioner kroner blev brugt på Søndermarksskolen, 15,2 millioner kroner på Åvangsskolen, og de resterende 2,9 millioner kroner er gået til fælles projektering.