Skrinlagt byggeri på Snorrebakken har kostet tre en halv million kroner

Regionskommunen nåede at bruge godt tre en halv million kroner på at bygge UCC’s tidligere bygning på Snorrebakken udenfor Rønne om til kommunal administrationsbygning, før projektet sidste forår blev sat på pause og senere stoppet på ubestemt tid.

Det står klart, efter at kommunalbestyrelsen torsdag aften godkendte anlægsregnskabet for det i øjeblikket skrinlagte byggeprojekt. Forløbet omkring byggeriet og optakten til det er de seneste syv måneder blevet efterforsket af Bornholms Politi, efter at revisionsfirmaet BDO allerede har vurderet, at både den kommunale styrelseslov og udbudsloven er blevet overtrådt undervejs i forløbet.

Ud af de tre en halv million kroner, der nåede at blive brugt, før kommunalbestyrelsen stoppede projektet sidste efterår, er godt 1,9 millioner kroner blevet brugt på it-løsninger. At begynde på at indrette selve bygningen nåede at løbe op i knapt 1,3 million kroner, mens 350.000 kroner er blevet bogført som øvrige udgifter.