Svaneke. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Øger indsatsen under genåbningen: Her forudser politiet ‘hotspots’ på Bornholm

I takt med den påbegyndte genoplukning af samfundet og forårets komme oplever politiet en betydelig øget aktivitet i det offentlige rum, hvor flere mennesker samles på rekreative områder.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra politiet, som fortæller, at man nu øger indsatsen i relation til coronakrisen.

På Bornholm vil en øget politiindsats i særlig grad blive gennemført ved regelmæssige tilsyn med både store og små butikkers overholdelse af retningslinjerne og en konsekvent reaktion på overtrædelser.

Dertil kommer en mere synlig tilstedeværelse i det offentlige rum med både kørende og gående patruljer, der hurtigt kan reagere ved observation af forsamlinger på over 10 personer eller anden adfærd i strid med de gældende restriktioner, oplyser Bornholms Politi.

– Flere steder i landet, særligt i de større byer, er der identificeret særlige ”hot-spot-områder”, hvor befolkningen samles, og mange små grupper hurtigt bliver til en stor. Der er for tiden ikke lokaliseret sådanne områder her på øen, lyder det fra politiet.

– Bornholms Politi er imidlertid opmærksom på, at der ved et øget antal besøgende på øen i den kommende tid og hen over foråret og sommeren kan opstå ”hot-spot-områder” i både Rønne, Svaneke, Gudhjem, Allinge-Sandvig og andre steder, hvor turister og bornholmere i stort antal erfaringsmæssigt samles.

– Bornholms Politi er rustet til at foretage intensiverede tilsyn disse steder. Dette med henblik på rettidigt at kunne nedlægge forbud mod ophold, hvis der på baggrund af tidligere erfaringer, kommende vejrudsigter, tilstrømning til området m.v. kan forudses, at de øvrige regler og restriktioner ikke er tilstrækkelige til at forhindre smittefare.

Politidirektør Frits Kjeldsen fortæller, at bornholmerne generelt har vist stor vilje til at efterleve myndighedernes anbefalinger, og “det skred vi har set i adfærden andre steder i landet er endnu ikke sket på samme måde på Bornholm”, siger han ifølge pressemeddelelsen.