Ole Kofod. Foto: Allan Rieck

Entreprenør går konkurs

Hasle-virksomheden Futurae – tidligere OK Entreprise – har i dag klokken 12 begæret sig konkurs. Det oplyser administrerende direktør Ole Kofod i en pressemeddelelse.

– Det har været en rigtig svær beslutning at træffe, men vi mener, at det under de givne omstændigheder desværre ikke er forsvarligt at drive Futurae videre, fortæller han.

Efter et par hårde år har coronakrisen slået bunden ud af virksomheden.

For to måneder siden så det ellers ud til at blive et godt 2020 med udsigt til en fyldt ordrebog og en forventet omsætning på 70 millioner kroner, fortæller Ole Kofod i pressemeddelelsen.

– Men med coronavirussens indtog og den økonomiske turbulens og usikkerhed, den har medført, så er det grundlag, vi budgetterede efter og de forventninger, vi havde til 2020, nu ikke længere til at se.

Ole Kofod fortæller, at konkursbegæringen kommer nu for at begrænse konsekvenserne for kunder og samarbejdspartnere.

Virksomheden har afsluttet nogle store sager, og hvis man skulle fortsætte nu, skulle der tilføres midler, fortæller han.

– Men med de udsigter, vi ser ind i, vurderer vi, at risikoen for at tabe den investering, er alt for stor – og derfor vil vi heller ikke bede andre om at stille yderligere likviditet og kreditter til rådighed. Vi ser en betydelig risiko for, at konsekvenserne ville blive værre, hvis vi fortsatte ud i en usikker fremtid, lyder det fra Ole Kofod.

– Det berører os selvfølgelig dybt, at vi må sige farvel til vores trofaste og dedikerede medarbejdere, og at vi ikke får muligheden for at udvikle virksomheden til den vision, som vi havde i samarbejde med dem.