Peter Haase. Foto: Berit Hvassum

Næstformand om krisen på højskolen: Voksne opfører sig som børnehavebørn

Det var en rystet Peter Haase, der her til formiddag modtog meddelelsen om at Bornholms Højskole har mistet både sin bestyrelsesformand og sin forstander.

– Jeg havde bestemt ikke håbet, at vi skulle komme i den her situation, siger Peter Haase, der er næstformand i bestyrelsen på Bornholms Højskole.

Til daglig er han direktør på oplevelsescenteret NaturBornholm i Aakirkeby, og han sidder nu med to kritiske udfordringer på sit skrivebord: Først NaturBornholms og nu også Bornholms Højskoles overlevelse.

Begge institutioner er vitale for det bornholmske samfund, fordi de skaber arbejdspladser og kulturliv, og for Bornholm som rejsemål for turister og højskoleelever.

Mistet en halv million

Derfor er Peter Haase af flere grunde skuffet over resultatet af gårsdagens bestyrelsesmøde.

– Vi har kæmpet bravt i snart to år for at få højskolen på skinner. Og så kommer det her. Lige oveni coronakrisen, som også påvirker økonomien, siger Peter Haase, og henviser blandt andet til aflysningen af folkemødekurserne, som har kostet højskolen 500.000 kroner i tabt indtægt.

Han er især ked af, at det skal være interne konflikter på skolen, der skal presse en i forvejen trængt institution yderligere i knæ.

– Det er efter min mening voksne mennesker, der har opført sig som en flok børnehavebørn, og det har fået lov til at eskalere. Knud Andersen og jeg var enige om, at den sag var færdig, lukket. Men der var altså nogle andre, der syntes noget andet, siger en ærgerlig Peter Haase.

Han vil nu sammenkalde bestyrelsen en af de nærmeste dage for at finde en vej ud af krisen.