Landsstævnestadion i udkanten af Rønne blev i weekenden omdannet til en teltby. Testcentret er opbygget, så man kan blive podet uden at stige ud af ens bil. Foto: Jens-Erik Larsen

Invitation på vej i e-boks: 1.800 kommunale medarbejdere tilbydes covid 19-test

En stor del af kommunens medarbejdere med personlig kontakt vil snart få en personlig invitation fra Statens Serum Institut om at komme til en testning på det nye testcenter, der ligger på landsstævnestadion i Rønne.

Cirka 1.800 medarbejdere inden for pleje- og omsorgsområdet vil få muligheden for at komme til en frivillig podning, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Testen vil fastslå, om man er smittet med covid-19, der kan bæres af folk uden symptomer. Alle ansatte i centrene Ældre og Sundhed, Psykiatri og Handicap samt ansatte i Sundhedsplejen, Ungehuset, Løvstikken, Det tværgående støttekorps, Familiehuset, Det gule team, Børne- og Familiehuset samt Familiebehandlerteamet i Børn og Familie er omfattet. Bornholms Regionskommune har onsdag sendt cpr-numrene på de pågældende medarbejdere til Statens Serum Institut.

Prioriteringen af medarbejdergrupper har Bornholms Regionskommune foretaget på baggrund af Kommunernes Landsforening.

“Der er tale om et tilbud om test, og det er frivilligt, om medarbejderen ønsker at tage imod det. Kommunen har ikke adgang til information om, hvorvidt den enkelte medarbejder har taget imod tilbud om test og får heller ingen information om prøvesvar eller lignende. Der lægges op til at medarbejderne bliver testet i arbejdstiden”, står der i pressemeddelelsen.

Teltene på landsstævnestadion vil kun blive anvendt til testning af personer, der ikke har udvist symptomer på covid-19. Personer med symptomer skal fortsat podes på Bornholms Hospital, der tager imod patienter efter henvisning fra egen læge eller 1813.