En lille teltby blev i weekenden stillet op på landsstævnestadion i Rønne. Foto: Jens-Erik Larsen

Kræver invitation: Testcenter på stadion åbner formentlig på onsdag

Testcentret på landsstævnestadion i Rønne forventes at åbne på onsdag. Det oplyser Bornholms Hospital.

“Det vil være for borgere, der bliver kontaktet af SSI (Statens Serum Institut, red.). Man kan ikke selv møde op”, skriver kommunikationskonsulent Pernille Gjede i en mail til Tidende.

Hverken Danske Regioner eller Sundheds- og Ældreministeriet ville mandag formiddag oplyse, hvornår Testcenter Danmarks bornholmske afdeling skal åbnes, eller hvordan borgere kan få adgang til at blive testet i teltene, der blev rejst i weekenden.

Det stod derimod klart efter formiddagens rundringinger, at personer med symptomer på covid-19 fortsat skal testes i teltene uden for Bornholms Hospital.

Myndighederne bruger fra centralt hold begreberne “samfundsspor” og “sundhedsspor” om testning, og det er samfundssporet, der skal foregå på den nye teltplads. Her skal der efter planen både gennemføres covid-19-tests og antistoftests, der kan fastslå, om man har været smittet tidligere.

Personer med symptomer på covid-19 vil fortsat blive henvist til podning eller klinisk undersøgelse på hospitalet, oplyser både kommunikationsmedarbejdere hos Danske Regioner og Bornholms Hospital.

Alle indlagte testet i formiddag

Det er ambitionen, at langt flere personer i den kommende tid skal testes. På Bornholms Hospital – og landets øvrige sygehuse – er nye retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen blevet effektueret mandag formiddag.

– Vi har i dag testet alle indlagte, som ikke på forhånd var testet, fortæller hospitalets kommunikationskonsulent Pernille Gjede.

Fremover vil alle indlagte blive testet på covid-19, ligesom man forud for en planlagt operation skal gå til en podning for at sikre, at smitte ikke føres med ind på hospitalsgangene.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at testen så vidt muligt foretages inden for 48 timer forud for en planlagt indlæggelse

Styrelsens seneste test-retningslinjer vedrører også personale og beboere på institutioner, hvor der har været smittetilfælde. Fra og med i dag forventes det, at alle “asymptomatiske beboere og frontpersonale”, skal testes, hvis andre på institutionen er konstateret smittet.