Nu er DGI stadion ved at blive en telt-testby. Foto: Jens-Erik Larsen

Testcenter rejser sig på landsstævnestadion

I forbindelse med regeringens beslutning om, at flere danskere skal tjekkes for coronasmitte for at få et reelt billede af smitten, bliver der for tiden rejst telte til testcentre flere steder rundt om i landet.

11

Så mange nye testcentre bliver der etableret landet over.

Fem testtelte er rejst – et i hver af landets regioner – men yderligere 11 telte er på vej, har Sundheds-og Ældreministeriet oplyst i en pressemeddelelse. Blandt andet Bornholm får nye testtelte, hvilket man allerede nu kan konstatere, hvis man passerer DGI landsstævnestadion i Rønne, hvor testcenteret er godt og vel i gang med at blive etableret.

Når logistik og mandskab er på plads, vil de nye centre blive taget i brug, hvilket ifølge den ministerielle pressemeddelelse vil ske “i løbet af de kommende uger”.

Ud over på Bornholm forventer myndighederne at rejse de nye telte i Hjørring, Thisted, Viborg, Herning, Esbjerg, Kolding, Roskilde, Ballerup, Hillerød og Hvidovre.

Målet er at kunne teste op mod 20.000 danskere dagligt i teltene, og der blive arbejdet med to slags test: En, der tester antistoffer i blodet, og en, der tester for, om man er smittet med Covid-19.

Foto: Jens-Erik Larsen