Michael Almeborg. Foto: Allan Rieck

‘Det er ens for alle eksportvirksomheder’

– Det er ens for alle eksportvirksomheder, at man må tilpasse sig de omstændigheder, der er lige i øjeblikket. Det er slemt for nogle, og rigtig slemt for andre.

Det siger direktør Michael Almeborg fra Ole Almeborg A/S.

– Jeg prøver at se, om jeg kan gafle nogle ordrer på en eller anden måde. Det er det, jeg vrider hjernen med hele tiden. Jeg prøver at se, om man kan lave noget lobbyarbejde forskellige steder på hospitalerne eller i fødevareindustrien, eller hvor søren det nu kan være. Vi har overvejet om vi skulle gå ind i at lave frækt undertøj, mundbind, spritdispensere, eller hvad vi nu kunne finde på. Men vi ved jo, at det vi er gode til, det er det, vi laver i dag. Det er det, mit personale er eksperter i. Så selvom vi er fleksible, så har jeg ikke mulighed for at omstille min produktion til noget andet. Vi holder os til at lave det, vi er gode til, siger Michael Almeborg.

Hasle Refractories har endnu ikke været nødt til at hjemsende eller afskedige nogen virksomhedens 19 bornholmske medarbejdere. Men direktør Michael Bladt fortæller, at virksomheden alligevel er nødt til at kigge på alle muligheder for at beskære virksomhedens udgifter og tænke i nye løsninger.

Udskyder investeringer

– Vi reber sejlene, reducerer omkostninger og udskyder investeringer. Sidste år investerede vi to-tre mio. kroner i fabrikken. Det kommer vi ikke til at gøre i år. Man må være omkostningsbevidst. For funktionærer, der ikke har så mange opgaver lige nu, prøver vi at finde arbejde, de kan lave eller efteruddannelse, de kan tage. Prøver at se, om der er noget, der kan gøres på andre måder eller noget, der kan ryddes op i. Jeg har for eksempel bedt medarbejdere om at lave en liste over ting, der skal gøres, når man må rejse ud til vores kunder igen. På den måde kan kan vi være klar til at rykke hurtigt, når der sker noget nyt. Det er vigtigt at bruge tiden konstruktivt, siger Michael Bladt.

En god position

Også hos Espersen forsøger at få det bedste ud af den nye virkelighed med coronavirus.

– Vi har brugt ekstremt mange ressourcer på corona, og det der er vigtigst for os er selvfølgelig vores medarbejderes sikkerhed. Samtidig handler det om at drive virksomheden, så den også er der bagefter. Der er vi i heldige, at vi befinder os i en finansielt god position, så vi skal nok klare os uden de store problemer, men selvfølgelig bliver året ikke det samme år, som vi havde planlagt, da vi lagde budgetter i november, siger Klaus Nielsen, der kunne lede Espersen A/S ud af 2019 med et overskud på 41 mio. kroner.

– Den her coronavirus er ikke noget, der går væk med et knips. Vi er nødt til at arbejde med det, som om det er det nye normale. Vi skal begynde at agere driftsmæssigt anderledes, gøre os mere effektive med det, vi gør, med hensyntagen til, at prioritet nummer ét er medarbejdernes sikkerhed. Man må være mere offensiv i sin tankegang. Vi startede op på kontorerne igen i mandags, fordi vi skal tilbage til det normale igen så hurtigt som muligt. Corona kommer til at påvirke den måde, vi arbejder på i mange år fremover. Måske for altid. Så derfor er det bare med at se at komme i gang. Det er ligesom terrorangrebene i New York 9/11. Før det gik vi ikke igennem sikkerhedskontrol og havde væskekontrol, når vi skulle op og flyve. Men det er bare sådan, det er nu. Nogen har aldrig oplevet andet. Sådan vil det også blive med nogen ting efter corona, siger Klaus Nielsen.