Ejerne af Christiansøfarten, Peter Stange Jensen og Jens Hede Madsen, var, som det fremgår, begge med på sejlturen onsdag den 22. april. Foto: Louise Margrethe Pescettini

Christiansøfarten giver den fuld skrue om få dage

Der er ikke mange passagerer på Christiansøfartens skib Ertholm i disse dage, fortæller den ene af de to ejere, Peter Stange Jensen.

Påskesejladsen blev helt aflyst på grund af coronakrisen, og faktisk er det også lige for tiden kun muligt for eventuelle turister at gå i land på Christiansø om onsdagen, som er den eneste af ugens dage, Ertholm bliver liggende længe nok til, at der er tid til at få set øerne.

– Vi sejler kun tre gange om ugen i øjeblikket, siger Peter Stange Jensen.

– Mandag, onsdag og fredag, og kun onsdag bliver vi liggende i to og en halv time, de andre dage returnerer vi allerede efter en halv time. Vi har bare gods og de lokale rejsene med.

Vi regner da med,
at der er nogle ganske
almindelige mennesker,
der tager en lille tur.
Peter Stange Jensen,
Christiansøfarten

Men fra den 3. maj begynder Ertholm dog at sejle efter en normal sejlplan, hvilket vil sige, at der bliver daglig afgang gennem hele ugen og mulighed for at blive på øerne nogle timer, oplyser han.

I onsdags, den 22. april, var årets passagerrekord med 30 solgte billetter.

– Og vi sejler under alle omstændigheder ikke med fuldt skib, siger Peter Stange Jensen.

– På en normal sommersejlads kan vi have 294 passagerer med, men lige nu må vi maksimalt medbringe det halve antal på grund af coronakrisen. Og når det er koldt i vejret, vil vi ikke engang have så mange passagerer med, så sætter vi tallet til højst 50. Først når det bliver varmere, vil vi tage flere med, for så har passagerne bedre mulighed for at sprede sig rundt om på skibet.

Tror du på flere passagerer, når I begynder med daglig sejlads?

– Der vil nok være nogle. Normalt ville vi have lejrskoler og busselskaber, og de er der jo ikke, men vi regner da med, at der er nogle ganske almindelige mennesker, der tager en lille tur, siger Peter Stange Jensen, som dog er indstillet på, at passagertallet fortsat vil være meget begrænset.

40.000

Cirka så mange passagerer fragter Christiansøfarten i løbet af en normal sæson til og fra Christiansø.

Jo, der var skam passagerer med på Ertholm i onsdags, den 22. april. Foto: Louise Margrethe Pescettini