Niels Hausgaard på scenen i Musikhuzet. Pressefoto

Musikhuzet venter på svar om nyt milliontilskud

Hvert fjerde år skal landets 18 regionale spillesteder igennem en godkendelsesproces for at få yderligere fire år med denne status, som giver årlige tilskud fra staten.

Lige nu går ansøgerne – herunder Musikhuzet på Store Torv i Rønne – og afventer svar på, om de får status som regionalt spillested i perioden 2021-2024.

For Musikhuzet Bornholm blev det økonomiske fundament ved den aftale, som dækkede 2017-2020, opgjort til at se således ud for hvert af de fire år.

Musikhuzet i Rønne har status som regionalt spillested, hvilket er afgørende for aktivitetsniveauet i huset, fordi det udløser et statstilskud på 1,7 millioner kroner årligt.

I denne uge fik de regionale spillesteder en meddelelse fra Kulturministeriet om, at de krav, som de normalt skal leve op til i forbindelse med aktivitetskrav for at kunne modtage deres statslige tilskud, er suspenderet på grund af coronakrisen.

– I lyset af Covid-19 er det besluttet, at regionale spillesteder, der på grund af nedlukningen ikke kan leve op til kravene, ikke skal tilbagebetale deres tilskud, lød det fra Kulturministeriet.