Bornholms Hospital. Foto: Berit Hvassum

Bornholm den forkerte vej på coronalisten

To flere end fredag er på Bornholms konstateret smittet med covid-19 virus. I alt er der nu 60 bekræftede tilfælde af smitte på Bornholm, viser den seneste opdatering fra Statens Serum Institut.

Det betyder, at efter at der i nogle dage ikke har været nye tilfælde på Bornholm, er tallet nu gået lidt op igen, og det betyder, at Bornholm nu er nummer fem på listen over hvilke landsdele, der har flest registrerede tilfælde af smittede i forhold til indbyggertal.

Bornholm er over landsgennemsnittet, når der måles på den såkaldte kumulative incidens med tilfælde målt op mod 100.000 indbyggere. På landsplan er gennemsnittet 144,2 patienter, mens Bornholm ligger på 151,6.

På landsplan er der 235 flere bekræftede tilfælde af covid-19 end fredag, og der er nu på landsplan 418 døde, heraf ni siden fredag, oplyser Statens Serum Institut

Til gengæld er der positivt nyt, i det der er 30 færre indlagte, to færre indlagt med respirator og nu registreret 143 flere, der har overstået infektion med covid-19. I alt har nu 5.669 overstået infektionen.

Myndighederne arbejder ikke med raskmeldte. En overstået infektion vil sige, at de 14 dage efter konstateret smitte ikke er indlagte eller døde.