Bornholms Politi anholdt den 22-årige rønnebo og hans kammerat i midten af januar. Arkivfoto: Berit Hvassum

Anklager efter narkodom: ‘Sender et kraftigt signal om at det ikke kan betale sig’

En 22-årig mand bosat i Rønne blev i byretten fredag dømt til seks års fængsel for narkohandel. Han blev kendt skyldig i at have købt og modtaget mindst 1,75 kg MDMA samt ecstasy, kokain, hash og ketamin i mindre doser.

Det stod ikke klart under retsmødet, om det var hensigten, at narkotikaen skulle afsættes på Bornholm eller sendes videre fra øen.

En mindre del af stofferne – blandt andet 101 gram MDMA – endte hos en anden bornholmer, men det skyldes ifølge den dømte mand, at hans faste køber, som han kendte fra bitcoin-miljøet, trak sig.

Mellemmand

Den dømte beskrev sig som mellemmand og fortalte – efter eget udsagn – at han købte stofferne på vegne af en dansker, hvis rolle og identitet anklageren fra Bornholms Politi ikke fokuserede på under retsmødet.

Er det jeres opfattelse, at stofferne skulle sælges på Bornholm?

– Af hensyn til efterforskningen har jeg ikke noget at tilføje til det, jeg sagde i retten, siger anklagerfuldmægtig Anne Moe til Bornholms Tidende.

Retssagen handlede om fire narkoforsendelser, som den 22-årige modtog fra udlandet med posten i december og januar, og handlerne fremstod i retten som en uafhængig sag, der ikke har sammenhæng med de store amfetamin-sager i 2019, hvor rockergruppen Satudarah var involveret.

Anne Moe bekræfter, at politiet ikke kæder den netop overståede sag sammen med sagerne med store amfetaminfund.

– Vi har i hvert fald ikke set nogen indikationer på det, siger anklageren.

Hun er tilfreds med, at retten valgte at tildele den 22-årige den straf, som anklagemyndigheden havde anbefalet, og dømte ham i overensstemmelse med anklageskriftet.

– Seks år er en lang fængselsstraf og en hård dom. Det sender et kraftigt signal om, at det ikke kan betale sig at handle med narko, siger Anne Moe.