Foto: Berit Hvassum

Virksomhed laver ‘en Søren Brostrøm’: Bliver væk – men betaler alligevel for opholdet

Direktøren for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, der i denne tid er gået hen og blevet noget nær en folkehelt, fik i sidste uge internettet til at gløde. Det skete med et tweet, hvor han havde klippet sig selv. Pengene, han normalt ville have betalt sin frisør, overførte han dog stadig for at støtte erhvervdrivende i en svær tid.

Inspireret af direktørens samfundssind gik Phillip Rasmussen, der er direktør for virksomheden By og Landskab, på Facebook fredag aften med samme udmelding. Efter at det stod klart, at Folkemødet 2020 nu er aflyst, besluttede virksomheden alligevel at overføre penge til deres vanlige udlejer i Svaneke, lød budskabet.

– Det er et forsøg på at hjælpe der, hvor vi kan, og støtte vores skønne udlejer i Svaneke, der altid har sørget for husly og gæstfrihed til vores medarbejdere. Vi blev inspireret af Søren Brostrøm og tænkte; hvis han kan, så burde en lille virksomhed som vores også kunne spæde til, siger Philip Rasmussen.

Håber på at inspirere

By og Landskab er en planlægningsvirksomhed, der beskæftiger sig med byudvikling og infrastrukturprojekter over hele landet. Virksomheden har været med til Folkemødet fra starten og rummer 15 medarbejdere. For Philip Rasmussen er det dog vigtigt at understrege, at gestussen er en anerkendelse af Folkemødets værd, og som man håber, vil inspirere.

– Vi er jo bare en lille virksomhed, som gerne vil anerkende, hvor meget vi holder af Bornholm og Folkemødet. Jeg håber ikke, at det ville blive opfattet som, at vi pudser glorien, men tværtimod kan inspirere andre virksomheder, siger Philip Rasmussen.

Eget foto

Virksomheden har allerede hørt fra kolleger og andre virksomheder, der agter at følge trop. CRT har opgjort Folkemødets aflysning til et tab på 60 millioner kroner, og selv om det aldrig vil kunne kompensere, er det alligevel vigtigt at anerkende værdien af Folkemødet, understreger Philip Rasmussen.

– Bornholm har gjort det rigtig godt og er et forbillede for, hvordan man kan vende en geografisk barriere til udvikling. Det gælder både turismen, den grønne omstilling og de visionære investeringer på Rønne Havn. Det er i hele landets interesse, at det går godt for Bornholm, og at langtidsvirkningerne af de aktuelle alvorlige udfordringer inddæmmes mest muligt. Det har eksempelvis betydning for hele landet at fortsætte den fine udvikling af turismen på Bornholm. Det er med til at brande hele Danmark, men skaber også reel økonomi, som havner i statskassen, siger Philip Rasmussen.