Foto: Kjeld Brandt

De fejrer vintersolhverv med bål for 10. gang

Det vil være et stort jubilæumsbål, der blusser ved havnen, når snogebækkerne den 21. december holder vintersolhvervsfest. Det er nemlig ti år siden, at en gruppe borgere i Snogebæk fik den idé at fejre vintersolhverv på samme måde, som man fejrer sankthans.

Festen starter med fakkeltog fra Dagli’Brugsen i Snogebæk, og klokken 17.00 tændes bålet på havnen med faklerne.

Det var som led i en række borgermøder, at en gruppe af snogebækkere for ti år siden fik idéen til at fejre vintersolhverv på linje med sankthansfesten ved midsommer. Idéen var, at festen skulle holdes hvert år på årets korteste dag. Ligesom til sankthans arrangeres fakkeltog og tændes et stort bål, og helt fra første år med solhvervsfesten er der hvert år efter bålet blevet trakteret med fiskesuppe og hvid gløgg.

Fra år et har der været stor opbakning til arrangementet, der er helt uden gran og nisser, selv om det er få dage før jul, og det er blevet en fast tradition i Snogebæk.

Dengang var den første solvhvervsfest også en afslutning på det arbejde, der havde været i gang med at udvikle ideer til, hvordan Snogebæk kunne blive et mere attraktivt sted at bo, og idéen med en solhvervsfest var også at få en god aktivitet på et andet tidspunkt af året end lige i højsæsonen.

Ligesom sidste år opfordres deltagerne til at medbringe deres egen kop og ske for at undgå at bruge plastikkrus og skeer.

Eventuelt overskud ved festen går til havnens drift.