Foto: Berit Hvassum
FOR ABONNENTER

RVV tabte også sag i Energistyrelsen

Rønne Vand og Varme (RVV) kæmper på adskillige fronter for at sikre fjernvarmekunderne en billigere varme i striden med Bornholms Energi og Forsyning (Beof).

Et af grebene har været at få Energistyrelsen til at tilbagekalde tilladelsen til at ombygge blok 6 på Rønneværket. Men ligesom med klagesagen rejst i Forsyningstilsynet, der blev afgjort i tirsdags, faldt Energistyrelsens behandling ud til Beofs fordel.

Energistyrelsen fastslår, at der ikke er tilstrækkeligt grundlag til at genoptage sagen, da styrelsen ikke havde begået væsentlige sagsbehandlingsfejl, som RVV hævdede.

Tilladelsen til ombygningen gav Energistyrelsen i april 2015, uden at RVV var blevet taget med på råd i sagen. Energistyrelsen erkender i afgørelsen, at den burde have afholdt en partshøring af Rønne Varme. Men denne indrømmelse får ingen videre betydning, da Energistyrelsen samtidig konkluderer, at tilladelsen fra i april 2015 var ”materielt korrekt, og at en partshøring ikke ville have ført til et andet resultat.”

RVV fremførte, at blok 6 efter ombygningen udvidede kapaciteten i varmeproduktionen, uden at der var sikkerhed for, at der var afsætning til den ekstra kapacitet hos RVV, som er den eneste modtager af varmen.

Energistyrelsen afviser derimod, at varmekapaciteten udgjorde en væsentlig ændring, hvorfor det ikke var nødvendigt at konsultere Rønne Vand og Varme på forhånd. Energistyrelsen lægger til grund, at kraftvarmeværket efter ombygningen til 100 procent biomasse gik fra en kapacitet 35 megawatt til 32,5-40 megawatt afhængig af driftsformen på værket.

RVV havde håbet, at Energistyrelsen enten ville tilbagekalde afgørelsen eller tilføje nye vilkår, men begge ærinder mislykkedes.

Afgørelsen på RVV’s anmodning faldt for en måned siden, men den har ikke tidligere været offentligt kendt.