Foto: Jakob Nørmark

Rønne Havn vil forlænge den yderste bølgebryder med 150 meter

Rønne Havn ønsker at forlænge den nye ydermole i den sydlige del af havnen, så de nye havnebassiner bliver bedre afskærmet for bølgerne.

I havnens ansøgning til kommunen om at leje pladsen ved Kanondalen bruges en udbygning af molen som argument.

”Ansøgningen om leje af delområdet skal ses i lyset af, at Rønne Havn står overfor en forlængelse af den nyetablerede ydre robuste mole, som vil gøre det nødvendigt at leje dele af området som oplagsplads for store granitblokke,” står der i ansøgningen.

– Vi vil forlænge den med noget, der ligner 150 meter, siger bestyrelsesformand Thomas Thors til Bornholms Tidende om moleplanerne.

Moleforlængelsen skal ses i lyset af ”de fantastiske muligheder”, som havnen står overfor i de kommende år, forklarer Thomas Thors. Han tænker både på Rønne Havns status som installationshavn for havvindmølleparker og udsigten til stor vækst på krydstogtfronten.

I 2019 drillede kraftig vind og høje bølger krydstogtskibene, og flere af årets større anløb blev aflyst på den bekostning. Også efter den nye kaj, der skal gøre det muligt at tiltrække endnu større skibe til Bornholm, var åbnet, blev havnen ramt af aflysninger. Fremfor de forventede 29.000 krydstogtgæster gik blot 19.725 turister i land på Rønne Havn ifølge havnens tal.