Karin Pihl. Foto: Jens-Erik Larsen

Hun samler underskrifter til fordel for helikopteren: Kan man virkelig ikke unde andre den oplevelse?

– Vi skal have gang i noget fra alle os, der synes, at helikopteren er et godt initiativ. Det er vigtigt, inden politikerne skal drøfte sagen, siger Karin Pihl fra Hasle.

Karin Pihl, der har været daglig leder af Hasle Turistinformation og er kasserer i Hasle Turist- og Erhvervsforening, har taget initiativ til en underskriftsindsamling til fordel for helikopterflyvningerne fra kanaløen ved Hasle Havn. En sag, som debatteres livligt i Hasle og omegn, fordi der er skabt tvivl om, hvorvidt rundflyvningerne kan fortsætte til sommer.

– Jeg har taget initiativet på egne vegne, men jeg kan se, at jeg er helt på linje med min formand i turist- og erhvervsforeningen (Kim Sørensen, red.), og jeg får mange positive bemærkninger om mit initiativ. Så jeg tænker, at det er det rigtige, jeg har gjort, siger Karin Pihl om underskriftsindsamlingen.

Venter stor opbakning

– Jeg venter en meget stor opbakning til indsamlingen, som foregår i Spar og Superbrugsen, hvor man også er helt klart for helikopteren. Jeg har valgt, at indsamlingen skal foregå fysisk her i byen og ikke på nettet, for det skal være dem, der kommer her og bor her i byen, der skal være med, mener Karin Pihl.

Karin Pihl er overrasket over beslutningen i Hasle Havns brugerråd om, at man ikke ønsker helikopteren på havnen:

– Jeg er sikker på, at det er en enkeltperson, der har fået sagen op i brugerrådet, og at denne person ad den vej har haft held med at få beslutningen igennem. Jeg kender kun til to modstandere i Hasle. Jeg har haft kontakt med rigtig mange mennesker, der er glade for, at helikopteren kommer, og blandt dem er også beboere ved havnen.

 

 

Indsamling

På lister hos sparkøbmanden og i Superbrugsen kan man skrive under på følgende:

”Skal helikopteren fortsat flyve fra Hasle en gang om ugen i skolesommerferien?

Hvis du stemmer for, så husk at skrive dig på listen”.

 

 

En oplevelse

– Jeg synes, det er en fantastisk aktivitet. Jeg har igennem mine otte år i turistinformationen talt med mange mennesker, der har været glade for helikopteren. Den er et godt aktiv for byen, og det er altså kun i fire-fem dage om året, at den er der. Kan man virkelig ikke unde andre den oplevelse, som det er at komme op og se Bornholm fra oven?, spørger Karin Pihl.

Karin Pihl har ikke lagt sig fast på, hvor længe indsamlingen skal køre.

– Det kommer an på, hvor hurtige folk er til at skrive under. Jeg regner med, at underskrifterne i første omgang skal sendes til brugerrådet, og at de så skal videre til politikerne, for der er ingen tvivl om, at brugerrådet har ladet sig køre med på en galej, siger Karin Pihl.

 

 

Sagen kort

Skyfox Helikopteroplevelser har i hver højsæson i 10 år fløjet rundflyvninger på Bornholm. I Hasle er der blevet fløjet fra kanaløen ved Hasle Havn. Skyfox har planer om at flyve fra samme sted i 2020.

Hasle Havns brugerråd har imidlertid vedtaget, at man ønsker, at kommunen ikke giver tilladelse til flyvning på havnens areal. Sagen kommer til politisk behandling i natur- og miljøudvalget i begyndelsen af 2020.

 

 

 

Mikael Vang har på Facebook givet denne fotokommentar til helikoptersagen.