Foto: Berit Hvassum

To dømt for grov vold i Rønne

To bornholmske mænd på 17 og 19 år blev torsdag idømt henholdsvis seks og fire måneders ubetinget fængsel for grov vold. Det besluttede en enig domsmandsret ved Retten i Rønne.

De to dømte var anklaget for, natten til den 15. oktober i år, at have overfaldet en 19-årig mand på Circle K tankstationen i rundkørslen på Zahrtmannsvej i Rønne.

Her havde de to i fællesskab tildelt offeret mindst 15 slag i ansigtet, tre slag i maven og adskillige spark, mens han lå ned. De havde derudover spyttet ham i hovedet og slået hans hovede ind i en mur.

Den 17-årige havde desuden, mens han var iført en styrthjelm, nikket den offeret en eller flere skaller med hjelmen.

Den 19-årige, som blev idømt fire måneders ubetinget fængsel, er ikke tidligere straffet. Han modtog dommen.

Det er derimod tilfældet for den 17-årige, som da overfaldet fandt sted, var på ferie fra en døgninstitution på Lolland, hvor han var er anbragt. Han blev i august i år idømt fem måneders ubetinget fængsel for vold af særligt rå, brutal eller farlig karakter.

Ligesom det var tilfældet i august, var den 17-årige, udover anklagen for særligt rå, brutal eller farlig vold også anklaget efter Straffelovens paragraf 247. Den giver mulighed for at retten kan forhøje straffen med op til 50 procent, hvis den anklagede tidligere er dømt for samme forbrydelse.

Han fik derfor en dom på seks måneders ubetinget fængsel, som han udbad sig betænkningstid til at overveje, om han vil anke.