Eget foto

Nystartet virksomhed bliver omtalt som mønstereksempel

I Tejn ligger den lille nystartede virksomhed Precure, og de har et produkt med potentiale. Det er en sensor, som kan sættes på kroppen, og som måler uhensigtsmæssige muskelsammentrækninger. Det kan være med til at opdage arbejdsskader, før de bliver aktuelle, og dermed kan det spare virksomheder for store beløb i udgifter til sygemeldinger.

Nu bliver det lille selskab omtalt i Dansk Industris medlemsblad DI Business, og det glæder direktør Finn Bech Andersen.

I artiklen beskrives samarbejdet mellem Precure og virksomheden Radiometer som et mønstereksempel på, hvordan nystartede virksomheder og etablerede virksomheder kan samarbejde til gavn for begge parter.

Radiometer er en dansk virksomhed med 800 ansatte i Danmark, som siden 1930’erne har produceret måleudstyr, omfattende en række kliniske måleinstrumenter inden for medicin og udstyr til overvågning af kritisk syge patienter. Virksomhedens produkter bliver solgt over hele verden.

Samarbejdet og resultaterne beskrives over flere sider i medlemsbladet, og det er tænkt som inspiration for andre virksomheder, forklarer Finn Bech Andersen.

– Vi er meget stolte af, at Dansk Industri har artiklen om os i DI Business, der er nok ingen tvivl om, at Radiometer øger læsernes interesse. Det er dog også et anerkendende skulderklap til Precure og bekræfter os i, at vi er på rette vej.

Selve samarbejdet med et så stort firma som Radiometer er ifølge Finn Bech Andersen af meget stor betydning.

– Vores samarbejde med Radiometer har reelt stået på, siden vi etablerede virksomheden. Det har på mange måder været meget afgørende for, at vi er nået så langt, som tilfældet er. Vi har eksempelvis samarbejdet med Radiometer i forbindelse med produktudviklingen, og de er nu også en af vores kunder. Samarbejdet bygger bro fra Bornholm og ud i verdenen, men også bornholmske virksomheder ser fordelene i vores produkt. For eksempel samarbejder Bornholms Hospital og Precure med hospitalets portører om at teste det første produkt i udviklingsfasen, forklarer han.

Den bornholmske relation

Finn Bech Andersen selv har base i Taastrup på Sjælland, men det er Bornholm, der binder stifterne af virksomheden sammen. Udover Finn Bech Andersen, hvis forældre har boet på Bornholm, er de andre i ejerkredsen det bornholmske kommunalbestyrelsesmedlem Carsten Scheibye, fysioterapeuten Søren Würtz, som bor på øen, og ingeniøren Jønne Marcher, som er vokset op på Balka.

– Det var helt tilfældigt, at vi fandt ud af, at vi havde Bornholm som fællesnævner, da vi stiftede virksomheden. Men så blev det en del af vores strategi, for vi fandt ud af, at vi sagtens kunne have flere af vores back office-funktioner som administration, økonomi, web og kundeservice til at have base på Bornholm. Hvorfor skulle vi ikke det?

 

Vores planer er, at
vi fra sommerferien
skal til at ansætte nogle
folk til kundeservice

 

Virksomheden vil begynde at opbygge den fysiske organisation på Bornholm allerede fra den kommende sommer, forklarer han.

– Vi er jo en virtuel virksomhed, og vores planer er, at vi fra sommerferien skal til at ansætte nogle folk til kundeservice. I takt med at vi udvikler os som virksomhed, skal vi bruge flere, og i en af de bevillinger, vi har fået, ligger der, at vi ved udgangen af 2021 forventer at have seks ansatte i vores kundeservice. Vi skal ikke have en stor salgsrepræsentation, for det går igennem vores samarbejdspartnere. Vi har indtil nu haft meget fokus på udvikling, og nu flytter vores fokus sig til at skabe noget salg.

I starten af året modtog Precure 2,7 millioner kroner i støtte fra Erhvervsstyrelsen efter at være blevet indstillet af det nu nedlagte Bornholms Vækstforum, og i juni fik man titlen som ”Fremtidens digitale iværksætter 2019”, der uddeles af IT Branchen, det skete i forbindelse med Folkemødet. Precure blev etableret i 2016 og har i dag 11 medarbejdere på forskellige timesatser, oplyser Finn Bech Andersen.