Foto: Berit Hvassum

Naturtorvet ser dagens lys i Aakirkeby

Første spadestik til fornyelse af Aakirkeby bliver taget i begyndelsen af det nye år. I første omgang bliver der sat gang i at etablere Naturtorvet på Aakirkeby Torv.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Naturtorvet har været et af ønskerne i forbindelse med områdefornyelsen. Med Naturtorvet ønsker man at trække naturen ind i byen og tilføje nye kvaliteter til byrummet i Aakirkeby ved at skabe nye opholds- og legemuligheder og mødesteder, som afspejler naturen, hedder det i pressemeddelelsen.

– Med naturelementer flyttet ind på byens torv, vil vi binde naturen og byen bedre sammen. Elementerne er direkte inspireret af Klintebakken, som ligger i nærheden og er et af Bornholms mest interessante geologiske områder, fortæller projektleder og landskabsarkitekt, Mugen Hilary Sue Adler.

I maj blev en større helhedsplan for områdefornyelsen i Aakirkeby præsenteret af tegnestuen Tredje Natur ved et offentligt møde. Naturtorvet er første del i den helhedsplan, som der er blevet arbejdet med siden præsentationen i maj.

Sammen med en lokal arbejdsgruppe af borgere og repræsentanter fra erhvervslivet har projektlederen været med ind over den konkrete udformning af denne del, fortæller kommunen.

– Når anlægningen af Naturtorvet på Aakirkeby Torv begynder i starten af 2020, vil der samtidig blive sat gang i en renovering af vikingehytten i Sdr. Byskov, hvilket også sker som led i områdefornyelsen, lyder det fra kommunen.