Foto: Holger Larsen

Luftkrig i Hasle: Trist hvis vi mister den attraktion, siger turistformand

– Det vil være rigtig synd, hvis den ikke er der. Det er et tilbud til vores turister om at få en oplevelse og en forholdsvis unik oplevelse, for det er ikke så tit, at man får mulighed for at flyve i helikopter.

Det siger Kim Sørensen, ejer af Hasle Camping og formand for Hasle Turist- og Erhvervsforening, i en kommentar til, at Skyfox’ helikopterture fra kanaløen nu skal drøftes politisk.

Det sker efter, at brugerrådet på Hasle Havn har ønsket, at kommunen ikke skal give tilladelse til helikopterflyvning fra havnens areal.

Skyfox har i nogle år fløjet hver torsdag fra Hasle Havn, og helikopteren kommer hen over campingpladsen.

– Mine gæster har kun positive ting at sige. ”Fantastisk, nu kan vi komme ud at flyve helikopter”. Jeg kan ikke mindes, at vi har haft en eneste klage. Jeg synes, at Mikkel Pedersen fra Skyfox er meget flink og lydhør til at lægge sin rute, så det generer mindst muligt, siger Kim Sørensen og bemærker, at Skyfox for nogle år siden havde en anden rute over Hasle.

Perspektiv

– Jeg har som formand for turistforeningen fuld forståelse for, at der er nogle mennesker nede omkring havnen, der føler sig generet af det. Men det må være et fåtal, og vi er nødt til at sætte tingene i perspektiv. Det er kun én gang om ugen kl. 10-16 i fem-seks uger, siger Kim Sørensen.

– Jeg synes, at larmen fra de unge mennesker på fælleden er meget værre. Når de om sommeren sidder og drikker bajere og spiller ghettoblaster midt om natten, generer det vores gæster meget mere end helikopteren. Så kan man tage en politisk diskussion om det, tilføjer Kim Sørensen.

– Jeg vil være ked af det, hvis Hasle mister den turistattraktion, som helikopteren er. Jo flere tilbud en by har, des bedre, slutter campingchefen.

 

Skal helikopteren flyve fra Hasle?

Nyheden om, at helikopterturene fra Hasle Havn er i fare har fået mange kommentarer på Facebook. Her kommer et udpluk.

Brugerne på vores facebook-side siger:

Katrine Kofod Lind Nielsen Kom nu ind i kampen kære haslebo – selvfølgelig skal der udvikling, selvfølgelig skal der lidt attraktivt til turisterne Det er jo ikke hver dag, døgnets 24 timer. Tænker alle godt kan klare det (har boet meget tæt på i sommerferien)

Lene Bæk Kæmpe Hvad med busserne der kører igennem byen. Passagererne kan kigge ind af folks vinduer og de larmer da også. Hold nu op, er der ikke rart at der sker noget

Ninni Mahlert Johansen Helt ærligt det drejer sig kun om 1 dag om ugen i ca. 1 mdr. i højsæsonen.. det er at gå i små sko.. håber de får lov til at fortsætte da det er til glæde for både turisterne og de lokale som gerne vil have en ekstra oplevelse.

Sonja Skov Gad vide, hvem de ”mange” er?? Vi bor tæt på havnen og føler os bestemt IKKE generet – det er da kun 1 dag om ugen i én måned …..

Fie Søegaard Olin Mange, der klager?? Det er vist en sandhed med modifikationer!! Selvfølgelig skal helikopteren blive.

John Møller Nielsen Godt I lytter til de lokale – det er trods alt dem, der var der først.

Roar Weinreich Holm Det er noget lignende, som da beboerne i trækassebygningerne på Havnen klagede over, at fiskerne startede deres påhængsmotorer om morgenen, når de skulle på havet.

Peter Steen Madsen Kan da godt følge, hvis nogen føler, at det er generende.. vel ikke så underligt.. har selv fornøjelsen af rundflyvning fra Nexø, fint, at det flytter rundt, for var det hver dag, ville det være træls.. lyd og overbegloning fra oven.

Connie Og Hans-Arne Olsen Fjern den larmemaskine fra Bornholm. En dag om ugen er et helvede for syge folk med natarbejde, samt folk kan ikke sidde ude i haven og drikke kaffe end ikke åbne vinduerne

Maiken Svendsen Vi bor også i Hasle, og jeg vidste ikke engang, at der fløj en helikopter. Har aldrig hørt noget til den. Det fint, der sker lidt forskelligt her over

Cori Marcussen Sikke noget pjat. Jeg bor i Hasle og har aldrig været generet af det.

Celia Hjorth Lind Det er da helt forkert at det generer. Een dag om ugen i 5-6 uger om året !!! Det er da festligt at se på. Og så ved man det er torsdag.

Lis Birk Hansen Vi bor tæt på og tænker aldrig over larmen. Det er dejligt der er aktivitet.