Foto: Torben Ager

Arrangører: Skal Bornholm tilbage til Rådhuspladsen?

– Skal det ske, så skal de sige ja til at være med til at få det til at ske.

Så kort kan det siges af kommunaldirektør Johannes Nilsson, at skal der igen arrangeres Bornholm i København, så skal de mulige arrangører bide til bolle og forpligte sig til at arrangere det.

Styregruppen bag arrangementet, som i nogle år har fundet sted en enkelt dag på Rådhuspladsen med stadeholdere, stor scene, underholdning og andet godt, er således ved at afklare, om arrangementet overhovedet skal fortsætte og i givet fald under hvilken form.

Det fortæller Johannes Nilsson, som sidder i styregruppen sammen med Pernille Lydolph (Destination Bornholm), Morten Holten (Bornholms Brand) og Kenn Kjellberg (DI Bornholm). Kommunaldirektøren kan også berette, at der på Gaarden i Melsted blev holdt møde i mandags, hvor interesserede aktører mødte frem med så mange spændende og positive tilkendegivelser, at det ikke gav anledning til at nedlægge arrangementet.

Hvilket omvendt ikke betyder, at det nødvendigvis bliver til noget.

– Men vi må også konstatere, at vi nok ikke har været tilstrækkeligt tydelige i forbindelse med vores invitation til mødet i forhold til, at der var tale om et knald eller fald-møde, siger kommunaldirektøren.

– Derfor vil vi gerne give dem, som måske ikke helt har forstået det budskab, endnu en chance og tager lige en runde mere med fokus på, hvem der vil yde en aktiv indsats for at arrangere Bornholm i København.

På det seneste møde tilkendegav 11 af de fremmødte, at de gerne ville være medarrangører, oplyser han.

– Men vi vil også prøve at række ud til nogle af dem, som vi ved har været med de tidligere år, og som ikke var med på mødet, og spørge, hvad det er et udtryk for. Det, vi nu er nødt til, er virkelig at kigge dem i øjnene og forpligte dem i forhold til, hvilket bidrag, de vil yde, så vi kan realitetsvurdere, om der er basis for at holde arrangementet. Der skal simpelthen være sikkerhed for deres forpligtelse. Men jeg synes, der er noget at bygge på, og jeg oplever, at der er en god opbakning. Vi skal bare være helt sikre på, den bærer hele vejen i mål.