FOR ABONNENTER

Jubel over ny bane: Som ung brød han ind i industrihaller for at stå på skateboard

Brygmester Jan Paul fra Svaneke Bryghus er blandt dem, der deler jublen over udsigten til en ny skaterbane i Rønne. Det ser ud til at blive muligt, efter at Brødrene Larsens Legat fredag fortalte, at man står klar med to millioner kroner til en bane på Nørrekås Lystbådehavn.

42 år gammel er Jan Paul en af de veteranerne blandt de bornholmske skatere. Da han begyndte at skate for 30 år siden, var forholdene langt fra så gode som i dag.

– Da jeg selv startede, var der jo ingenting, så da måtte man bare bygge noget selv. Det gjorde vi også i Flensborg, hvor vi brød ind i tomme industrihaller og lavede noget, men så kom politiet jo efter os, fordi det var ulovligt. Så selvfølgelig kan miljøet overleve, men det vil typisk ende med at være halv-illegalt, så det er meget bedre, hvis der er faste rammer, siger han.

Man kan sagtens stå på skateboard også som 42-årig, mener Jan Paul.

– Det gør lidt mere ondt, når man falder, men sådan er det bare. No risk, no fun, siger han.

– Det krydrer oplevelsen. Men selvfølgelig tager man det lidt mere roligt og har også noget mere ansvarlighed end som ung i forhold til, at man har familie og et job, man skal passe. Så man giver den ikke helt så meget gas som tidligere og er mindre dumdristig. Men derfor er det stadig lige sjovt, siger Jan Paul.