Arkivfoto: Jens-Erik Larsen

Fartbilister blitzet hele ugen – flere står til klip i kørekortet

Bornholms Politi har hele ugen været ude med fotovognen for at fotografere fartbilister på vejene.

Mandag blev der målt på Borrelyngvej i Rutsker. Her kørte fire for hurtigt, og højeste hastighed blev målt til 95 kilometer i timen. Derefter blev der på opfordring fra borgere målt på Nordre Ringvej i Rønne. Her kørte seks for stærkt. Højeste hastighed blev målt til 65 kilometer i timen mod de tilladte 50 kilometer i timen.

Tirsdag gjaldt det så Svalhøjvej ved Hasle, hvor ugens højdespringer blev fundet. Fire kørte for hurtigt, og en enkelt fik sin bil helt op på 119 kilometer i timen. Det udløste et klip i kortet.

Senere på tirsdagen blev der så målt på Søndre Landevej syd for Nylars. Det skete uden for bymæssig bebyggelse, hvor tre kørte for hurtigt.

Onsdag stod fotovognen på Birgersvej i Aakirkeby. I løbet af fem timer blev det til otte sager, og højeste hastighed blev målt til 79 kilometer i timen, hvilket udløser et klip i kørekortet.

Endelig oplyser Bornholms Politi, at det torsdag først gjaldt Nordre Borrelyngvej og siden Kirkemarksvej i Nyker. På nordlandet blev der målt i 50 km-zone, og her står en enkelt bilist til et klip i kortet for en fart på 74 kilometer i timen. I alt fire kørte for stærkt.

Endelig var hele 11 bilister for hurtige på Kirkemarksvej, og af dem står to til klip i kørekortet. Højeste hastighed blev her målt til 71 kilometer i timen mod de tilladte 50 kilometer i timen.