Foto: Berit Hvassum

Brødrene Larsen står klar med millioner til skatermiljø på Nørrekås

De slidte ramper på havnen nær Kanondalen skal snart pakkes sammen, besluttede kommunalpolitikerne tidligere på ugen. Lukningen af den lille skatepark gennemføres blandt andet for at gøre plads til Rønne Havn, som ønsker at udvide.

Dermed mister de unge et sted at køre på skateboard og løbehjul, og behovet for at skabe et sted, hvor de unge kan hænge ud i Rønne, er således ikke blevet mindre.

Men en spændende mulighed kan vente forude.

Brdr. E., S. og A. Larsens Legat har givet kommunen tilsagn om at støtte indretningen af et nyt område på Nørrekås Lystbådehavn, hvis der også bliver plads til byens skatere.

– Vi vil gerne stille to millioner kroner til rådighed som bidrag til indretning af et rekreativt areal. Vores krav i den sammenhæng ville være, at der som en del af det rekreative miljø bliver lavet et skatermiljø. Og det, synes kommunen, er interessant, siger Henrik Engell Rhod, formand i Brdr. E., S. og A. Larsens Legat.

Kommunen skal også bidrage

Bestyrelsen, der administrerer legatet, har reserveret et par millioner kroner til projektet på Nørrekås.

Legatets fundats definerer, at den opsparede formue skal bruges på aktiviteter for unge og ældre i Rønne.

 

Med inspiration fra andre
provinsbyer kunne det være
interessant også i Rønne at
etablere et skatermiljø i mere
holdbare materialer

 

– Der har ikke rigtig været et miljø for denne gruppe af unge. Typisk er skaterne en gruppe, som ikke organiserer sig i foreninger. Med inspiration fra andre provinsbyer kunne det være interessant også i Rønne at etablere et skatermiljø i mere holdbare materialer, siger Henrik Engell Rhod, der er formand i legatbestyrelsen ved siden af sin stilling som retspræsident for domstolen på Bornholm.

Han fremhæver skateparkerne i Haderslev og Lemvig som forbilleder og understreger samtidig, at pengene fra legatet ikke slår til alene, hvorfor kommunen og andre fonde også skal bidrage.

Hellere havnen end elværket

Legattilbuddet har regionskommunen kendt til i et par år. Anledningen til tilsagnet om fondsstøtte opstod på grund af debatten om at binde by og havn bedre sammen, forklarer Henrik Engell Rhod.

Fra en bred front har der været ønske om at skabe mere aktivitet på Nørrekås Lystbådehavn. En del af området bliver brugt til busparkering, men når BAT næste år flytter busserne væk fra havnen, kan området bruges til noget andet. I gårsdagens avis fortalte Rønne Havns formand, Thomas Thors, at havnen har foreslået kommunen at bytte arealer, så netop busparkeringspladsen mellem Bådehavnsvej og Ndr. Kystvej kan komme på kommunale hænder.

Hvis Brdr. E., S. og A. Larsens Legat skal støtte et skateanlæg, foretrækker bestyrelsen en placering på havnen frem for elværket, der ligger i Lille Madsegade længere oppe i byen, meddeler formanden.

– Elværket har ikke været inde i vores drøftelser. Det, der er interessant for os, er et rekreativt areal med blandt andet et skatermiljø nede ved havnen. Også fordi at det er ved havnen, at de fleste ankommer til øen, så de kan se, der er aktivitet, når de kommer med færgen.

 

 

Hvor skal Rønnes skatere nu køre hen?

Sådan spurgte vi, da vi bragte nyheden om lukningen af skateparken på Skansevej.

Brugerne på vores facebook-side siger:

Jens Urban
Hvad med at bygge noget i beton, som de gør i alle andre byer i Danmark? Det holder for altid og skal ikke holdes ved lige på samme måde som træ.

Lene Fuglsang Fassel
Skolegården på Østre Skole.

Nannette McGregor
Der bør gøres noget mere og ordentligt for de unge herovre!

Flemming Haagensen
Der er vel plads i Rådhusparken.

Helene Nielsen
Der må vel kunne findes et andet sted i Rønne. Har en fornemmelse af, at mange unge bruger banen, og hvis der ikke er et sted, hvor de kan skate, så gør de det jo bare på vejen og fortovet, ikke helt sikkerhedsmæssigt rigtigt!

Charlotte Kozuch
Den har jo ikke været brugbar i flere år, så det er vel på tide. Den har været meget farlig at køre på. Men en rigtig park til de unge ville dog være fedt!

Mike Schou
Havde kommunen nu bare ville give os skatere en indendørs hal i Rønne, inden skaterparken blev bygget, havde man undgået, at alle ramper blev smadret pga. vejr og vind!

Daniel Sonne-Mogensen
Værftet i Nexø måske. Nu ER Bornholm heller ikke større, vel.

Peter Steen Madsen
Som ung tager man ikke bare til Nexø, når der fordrives en time eller to. I et rigt samfund bør der være råd til den slags, vi har råd til alt muligt andet, men ikke noget der vedrører de unge. Der er ingen stemmer i dem.

Jonathan Marker
Der skal helt sikkert findes noget, det kan ikke være anderledes.

Trine Lill Løwenstrand
Der må være noget udendørs glæde for børn og teenagere. Så de ikke render og laver kriminalitet og køber/sælger stoffer. Nyrenoveret skøjtebane nedlagt, og nu også skaterbane.

Mantas Anuzis
Thanks for everything, these memories will stay with me.