Arkivfoto

Kroketspillere truer med at forlade NB efter strid om kontingenter

Ikke alt var fryd og gammen på lørdagens ellers rolige generalforsamling i Nexø Boldklub. Klubbens kroketafdeling, der tæller 35 medlemmer, føler sig dårligt behandlet i det budget, bestyrelsen har lagt for 2020, og resultatet kan meget vel blive, at kroketspillerne nu beslutter sig for at lave deres egen klub.

Kroketspillerne betaler et kontingent på 500 kroner om året til fælleskassen i Nexø Boldklub, men hidtil har det været sådan, at afdelingen har fået halvdelen af beløbet, for tiden 8.500 kr., overført til egne aktiviteter.

Den praksis ønsker den nuværende NB-bestyrelse ændret, således at alle kroketspillernes kontingentkroner forbliver i NB-kassen. Til gengæld vil man gerne hjælpe afdelingen med at skaffe sponsorer eller betale afdelingens medlemmer for rengøringsopgaver i klubhuset, tøjvask m.m.

– Vores medlemmer er 75 og et halvt år i gennemsnit, og man kan ikke forlange af dem, at de skal hjælpe til at gøre rent og vaske tøj året rundt. Det er altså hårdt arbejde, lød det fra kroketformand Birgit Lind.

– Vi har vores eget aktivitetsudvalg – vi er ikke en støtteklub til fodboldafdelingen. Vi skal ikke være med til at dække huller for fodboldspillerne, hverken arbejdsmæssigt eller økonomisk, og jeg ved, at der er mange af vores medlemmer, der vil melde sig ud, hvis vi ikke kan få de penge, vi hidtil har fået, understregede hun.

Bestyrelsesmedlemmerne Martin Olsen og Peter Bræstrup forsvarede sig bravt – blandt andet med henvisning til, at alle NB-kontingenter tilfalder det fællesskab, der er nødvendigt for at få klubbens administration og driften af klubhuset m.m. til at løbe rundt – et klubhus, som krocketafdelingen også benytter sig af.

– Der er ingen andre, der betaler kontingent til Nexø Boldklub, der får en del af pengene øremærket til deres egne hold og aktiviteter – heller ikke de passive medlemmer, som jo også betaler 500 kroner, lød det fra Martin Olsen og Peter Bræstrup.

Kroketafdelingens forslag om at ændre vedtægterne, så kun 200 kroner pr. medlem, også fra fodboldspillerne, tilfalder fælleskassen, blev nedstemt med stort flertal.

Sponsor på banen

Tidligere NB-formand Mikkel Skot Hansen tilbød på stedet at sponsorere de første 8.500 kroner til kroketafdelingen.

Det var dog ikke nok til at skabe ro i lejren, selv om Per Kofoed opfordrede kroketspillerne til at tage imod tilbuddet og bruge det næste års tid til en ny forhandling med NB-bestyrelsen.

– Vi er vant til at betale vores udgifter selv og vil ikke være afhængige af sponsorater, lød det fra kroketveteranen Ib Møller Hansen, der på vej hjem fra sin måske sidste NB-generalforsamling tilføjede:

– Nu skal vi hjem og snakke om det. Der er mange andre krocketklubber ”ovre”, der ligesom os er startet som en del af en større klub, men som senere har valgt at stå på egne ben. Det kan også blive nødvendigt for os. Vi har jo intet andet til fælles med fodboldafdelingen end den græsplæne, vi spiller på – og den er ejet af kommunen.