Foto: Berit Hvassum

Efter 101 år i Brøddegade: Familien Gram må sige farvel til en tre meter lang disk

Butiksindehaver Bo Gram fra Gudhjem er ked af, at han nu skal af med sin gamle butiksdisk. Han har nemlig kendt den siden, han var 11 år gammel. Men Bo håber, at nogen med en anden lokal butik kan overtage den.

Efter i 101 år at have haft butik i Brøddegade 28, må familien Gram nemlig nu flytte foretagendet op til de tidligere bager-lokaler i Brøddegade 16b. Dér er der desværre bare ikke plads til den tre meter lange butiksdisk, som Bo Grams far og mor købte tilbage i begyndelsen af 1960erne.

– Mine forældre overtog forretningen i 1958, efter mine bedsteforældre døde og efterlod den. De havde en gammel disk, som man ikke kunne se varerne i. Men i 1961 eller 62 fandt vi den her disk – med glas i – i stedet. Den har stået i forretningen lige siden, og der er blevet solgt rigtig meget fra den. Det ville være sjovest, hvis den blev i Gudhjem – eller i hvert fald her på Bornholm, siger Bo Gram.

Sagen er, at ejeren af de nu tidligere butikslokaler i Brøddegade 28 har opsagt lejemålet for at lave huset om til beboelse. Og så må Bo Gram, hans kram og han disk finde sig tilrette et andet sted.

Fatter nogen interesse for disken, skal de vide, at der er tale om en erfaren frue, der har solgt lidt af hvert.

– Tja… Hvad har der nærmest ikke ligget i den? Der har været smykker, knive, klistermærker, modelskibe, lommelygter, souvenirs… Den har haft mange ting i sig, siger Bo Gram.

Er man interesseret i at se nærmere på den fine gamle butiksdesk, kan man kontakte Bo Gram på telefon 52 22 01 41 – bare ikke sms.