Socialdemokratiet endte med på 34,5 procent og blev 9,5 procentpoint større end Venstre. For at vinde begge mandater skulle socialdemokraterne være blevet mindst dobbelt så store som det næststørste parti, hvilket de ikke var i nærheden af.
Claus Larsen-Jensen, der var favoritten til at få næstflest stemmer blandt socialdemokraterne, fik undervejs i valgkampen en spinkel tro på, at partiet kunne sætte sig på begge mandater, fortalte han.
– Da det her valg startede, var udgangspunktet en duel mellem Jess Persson og Peter Juel-Jensen. Den troede jeg aldrig på. Da målingen på TV2 gav os 37,9 procent, gav det mig et boost, for så kom der pludselig mere interesse for mig. Det gav et lille håb, men jeg er også realistisk, og målingerne gav også en håndsrækning til Peter Juel, siger Claus Larsen-Jensen.
Han har bekendte på Facebook, der normalt stemmer rødt men denne gang valgte Venstre for at fordele de bornholmske mandater på to partier. Han mener derfor, at udsigten til spænding var en fordel for Peter Juel Jensen.
Også Lea Wermelin vurderer, at målingerne, der viste, at Socialdemokratiet kunne erobre det andet mandat, kan have styrket Venstre.
– Når der er en måling, som giver en indikation på, at det er inden for rækkevidde, sker der selvfølgelig nogle ting. Det har jeg kunnet mærke på vælgerne, og i avisen har man også kunnet læse om normalt røde vælgere, der ville stemme blåt for at fordele mandaterne. Det har givet nogle overvejelser for bornholmerne, siger Lea Wermelin.
Lars Goldschmidt, den tredje S-kandidat, har aldrig troet på, at partiet ville vinde begge mandater.
– Der var ikke en jordisk chance. Det ville have krævet et dårligt landsresultat for Venstre, og at vi gik meget frem på Bornholm.
Claus Larsen-Jensen opnåede 590 stemmer – femteflest af alle kandidater på Bornholm – mens Lars Goldschmidt blev foretrukket af 195 vælgere på Bornholm.