Solstrålen er vendt hjem til Bornholm

En af de bedste bornholmskopdrættede travheste nogensinde, Solstrålen, er vendt hjem til sin opdrætter, Kurt M. Hansen, hvor den efter planen skal gå i avlen.

Solstrålen skrev bornholmsk travhistorie, da den i 2012 vandt det danske hoppekriterium på Charlottenlund Travbane. Samme år vandt den Grand Circle og Dansk Avlsløb og blev efterfølgende kåret som årets 3-åring i Danmark. De flotte præstationer betød naturligvis, at Kurt M. Hansen samme år blev kåret som årets bornholmske opdrætter.

Året efter blev Solstrålen solgt til Norge til Tom Forkerud, for hvem den har startet rigtig mange gange, både i Norge, Sverige og i Frankrig. Så sent som i marts måned i år startede den på Färjestad-banen i Norge, hvor den satte ny rekord 12.8.

I alt nåede Solstrålen at tjene 772.887 kroner, inden ejeren valgte at lade den stoppe karrieren.

Det er selvfølgelig en jublende glad Kurt M. Hansen, der har fået muligheden for at få sit bedste opdræt igennem årene hjem og forsøge den i avlen.

– Ja, man kan næste sige, at solen er kommet tilbage over Olsker, griner han.

Han fik muligheden for at få Solstrålen hjem, da han i foråret blev ringet op af dens træner, der opfordrede ham til at ringe til ejeren Tom Forkerud, der havde givet udtryk for, at han godt kunne tænke sig at lave en aftale med hestens tidligere ejer.

– Det gjorde jeg så, og vi fik hurtigt en aftale på plads, fortæller en glad Kurt M. Hansen.

Planen er nu, at Solstrålens første stævnemøde skal være med den hos Kurt M. Hansen opstaldede avlshingst Quid Pro Quo. Ud over Quid Pro Quo har han også avlshingsten Luckycharm Hanover i sin stald.

Olsker-opdrætteren har haft avlshingste opstaldet, men mener selv, at Quid Pro Qou er den bedste, han har haft. Ja, det er måske nok også den bedste hungst, der hidtil der har været på Bornholm.

Kurt M. Hansen råder selv over hele 13 avlshopper, men han har planer om at skille sig af med de fire i løbet af kort tid. I år har han allerede fået ni fine føl, der alle er efter Quid Pro Quo. Derudover har han fem 1-åringe, hvoraf de to er tilmeldt derbyauktionen til august.

Kurt M. Hansen sælger primært sine afkom på de to årlige auktioner. Ud over derbyauktionen er det Opdrætterforeningens auktion senere på året, hvor han også påregner at tilmelde et par stykker.