To bornholmske ryttere kvalificerede sig til EM

Så har de dygtige bornholmske militarypiger slået til igen – denne gang ved weekendens internationale stævne i Kalundborg, hvor Freya Engmann og Astrid Vibe Skovgaard skulle forsøge at kvalificere sig til henholdsvis pony-EM og EM for juniorer. Det lykkedes for dem begge, og glæden var stor i den bornholmske lejr.

De bornholmske ryttere imponerer landstræner i military, Peter Flarup:

– Det er nogle meget ambitiøse piger, som brænder for det her, og så har de en god opbakning hjemmefra, siger landstræneren.

Peter Flarup mener også, at pigernes stærke præstationer skyldes, at der er en stærk tradition for military på Bornholm.

– På Bornholm er der et rigtig godt miljø, hvor pigerne kan lære og støtte hinanden, og derfor tror jeg også, at vi ser de her stærke præstationer, siger han.

Men landstræneren slår samtidig fast, at selvom pigerne nu er kvalificeret, så er de endnu ikke udtaget til EM.

Freya Engmann og AC Star Quckie af Engvang besatte tredjepladsen i CCIP2*-klassen med 54,2 strafpoint, ligesom Astrid Vibe Skovgaard/Thanehøjs Prada-Noir blev nummer tre i sin CCI2* L-klasse med 38,6 strafpoint.

Siw Kaas og Hesteklewa Be My Best Smokey var allerede inden denne weekendens konkurrence kvalificeret til pony-EM, og det var heldigt, idet ekvipagen måtte udgå efter en afsidning i sidste disciplin, ridebanespring.

Kebie Rahbek Hansen/Pericon startede i CCI*2 S-klassen, men måtte desværre trække sig inden ridebanespringningen søndag.

Stævnet i Kalundborg omfattede også en række nationale klasser. Her blev Dicte Gjetting og Hesteklewa Madonna en flot vinder af CNCP80-klassen med 43,4 strafpoint, mens Luna Richter-Lund på Pembrey Amira besatte andenpladsen i CNCP100-klassen med 36,5 strafpoint.

Julie Kofoed Dam/Paradisets Jolene startede i CCNCP1* og endte ed et resultat på 53,2 strafpoint, mens Siw Kaas sluttede med 52,0 strafpoint på ryggen af Petit Ètoile