Spar penge på tøj, tilbehør og mad til din baby

Det er ikke billigt at få et barn. Faktisk siger man, at et enkelt barn koster en million danske kroner fra det bliver født, til det fylder 18 år. Men der er selvfølgelig forskel på, hvad det kommer til at koste at have et barn, afhængigt af ens forbrugsmønster i forbindelse med indkøb af tøj, tilbehør og mad til de små guldklumper. Man kan sagtens holde sine udgifter nede uden at barnet kommer til at mangle noget – det handler bare om at tænke sig lidt om, inden man svinger dankortet i vildskab, fordi man gerne vil have, at ens afkom har det godt.

Vi bringer her nogle gode råd til, hvordan man tilsammen kan spare en betydelig sum penge på ting til små børn.

Sammenlign priser
Det kan være, du har fundet den perfekte ammepude, den mest praktiske barnevogn eller de mest nuttede bodystockings, du bare må købe til din baby. I stedet for gøre dine indkøb det første det bedste sted, kan det godt betale sig at undersøge forskellige forhandlere først. Der er ofte mange penge at spare på webshops, som kører særlige tilbud eller fysiske butikker, der sætter forskellige varer ned med jævne mellemrum. Du kan holde øje med de særlige ting, du gerne vil have, eller du kan benytte en smart hjemmeside, hvor du kan sammenligne priser på babyting. Hvis du ikke har et specifikt mærke i tankerne kan du bare søge på fx babynest eller aktivitetsstativ og så finder siden automatisk de bedste priser.

Køb brugt
Tøj og tilbehør til babyer bliver sjældent brugt så meget, at det bliver decideret slidt, da det bliver brugt i så kort tid ad gangen. Babyer vokser fra deres tøj lynhurtigt og da de bare ligger i det, ligner det for det meste, at det er nyt, når de engang er færdige med det. Legetøj er ofte også så godt som nyt, når babyer vokser fra det. Derfor kan det virkelig betale sig at købe disse ting brugt, enten via veninder med ældre børn, via genbrugsbutikker eller via apps, hvor man kan sælge brugte ting til børn. Når dit eget barn er vokset fra tøjet og legetøjet, kan du selv sælge det videre og på den måde behøver det ikke fylde meget på budgettet sammenlignet med, hvis du havde købt tingene fra ny.

Lav din babymad selv
Et sted, hvor der er virkelig mange penge at spare, er på madfronten. Der findes et hav af færdiglavede måltider til babyer, hvad end det er mos, frugtsmoothies eller blendede gryderetter. Selvom det er super praktisk at købe disse færdiglavede måltider i en snæver vending, så koster det dyrt i det lange løb. I stedet kan du selv for meget få penge lave store portioner babymad, som du kan fryse ned og efterfølgende tø op, når der er behov for det. Der findes også en masse praktiske beholdere til babymad, som både kan holde det varmt og koldt, så du kan have det med på tur.