Disse ting bør du overveje når du køber fyringsolie

Hvis du har et oliefyr i dit hjem, så skal du have fyldt nyt olie på, når det gamle slipper op. Inden du når så langt, er der dog en række overvejelser, som du bør tage, inden du går ud og køber fyringsolie. Der er en bred vifte af forskellige slags fyringsolier, og også i vidt forskellige prisklasser – nogle er alt for dyre, mens andre er alt for billige. For ja, fyringsolie kan godt blive for billigt – det belyser vi her, sammen med andre overvejelser du bør gøre, før du bruger penge.

Hvor meget har jeg brug for?
Priserne på olie svinger konstant, præcis som vi kender det fra gas og benzin. Det er godt at have i mente, da du derved kan spare mange penge. Hvis du ser et godt tilbud på fyringsolie, er det en god ide at købe stort ind, da du i det lange løb kan spare rigtig mange penge. Det er bedre at købe en masse ind, billigt, end det er at købe en masse dyr olie, lige inden olietanken løber tom. Så derfor bør du slå til, hvis du ser et godt tilbud – hellere være tidligt ude, end at skulle penge ud for at være sent ude.
Noget der bliver mere og mere populært er fyringsolie med lavt svovlindhold.

Skal jeg selv fylde op – eller lade en fagmand gøre det?
Når du bestiller fyringsolie, har du normalvis to muligheder – enten kan du bede om en fast mængde fyringsolie pr. gang du bestiller til levering på et fastsat tidspunkt (abonnement), eller du kan vælge at få din olietank fyldt op, af den virksomhed du køber hos. Nogle foretrækker at gøre det selv, da det normalvis er billigere, mens andre foretrækker at få en fagmand til at gøre det. For de fleste mennesker vil det bedst kunne svare sig at vælge sidstnævnte mulighed, da det kan være svært at regne ud, hvor meget olie man har brugt, eller hvor meget man har behov for, hvis man skal klare sig det næste stykke tid. De danske vejrforhold er meget skiftende, og du kan komme ud for at skulle vente ugevis på næste leverance, hvis du har brugt ekstra meget olie i en periode.

Vælg aldrig blot det billigste fyringsolie
Hvis du vælger den olie med den laveste literpris, kan det nærmest garanteres, at det ikke vil være det værd. Du kan nemlig komme ud for, at det ikke er af særlig høj kvalitet, og at du dermed vil skulle bruge mere for at få samme effekt. Derfor vil det altid anbefales, at vælge en fyringsolie af højere pris, da man derved er mere sikker på at få noget ordentlig kvalitet, og i sidste ende dermed spare sig selv for en masse penge.