Det vidste du ikke om botox

Skønhedsbehandlinger som botox har været brugt i mange år. Botox bliver ofte forbundet som noget, der får folk til at se stram ud i ansigtet eller giver dem store og fyldige læber. Sandheden er, at botox er meget mere end det. Udover at botox kan bruges i forbindelse med skønhedsbehandlinger, så bruges botox også som et lægemiddel. Botox kan nemlig også bruges til at hjælpe dig, der skeler med dine øjne, dig der sveder meget, dig der har migræne og mange, mange flere. Nedenfor kan du læse mere om to forskellige behandlingsformer, hvor botox bruges som et lægemiddel.

Mod migræne
Når man sprøjter botox ind i en muskel, blokerer det for nerveimpulserne, og det får musklen til at slappe af. Når du har migræne, skyldes det en overaktivitet i musklerne i ryggen, nakken og hovedet, og det er netop denne overaktivitet, som botox kan gå ind og blokere for. Botox kan dermed både være med til at forebygge dine migræneanfald, og hjælpe med at anfaldene bliver mindre smertefulde. Når botox bruges mod migræne, er det forskellige hvor på kroppen, det sprøjtes ind. Det afhængig af hvor voldsomme dine smerte er, og hvad hovedårsagen er til dine anfald.

Mod sved
Oplever du, at du sveder mere end personerne omkring dig? Grunden til, at du sveder, er fordi, at kroppen har behov for at blive kølet ned. Sved produceres ved, at svedkirtlerne stimuleres, desto mere de stimuleres, desto mere sved producerer kroppen. Botox kan bruges til at blokere for de nerveimpulser, der er forbundet til svedkirtlerne. På den måde kan botox reducere aktiviteten i dine svedkirtler, som fører til at du sveder. En botox behandling mod sved er enkel og indsprøjtes i armhulen.

I Norge tilbydes der mange forskellige botox behandlinger, og på botoxbehandling.no kan du læse meget mere om, hvilke typer af botox der tilbydes som skønhedsbehandling og som lægemiddel.