Bliv klar til sommeren med en udendørs rollator

Nyd natur og besøg – helt sikker på fødderne!

Bornholms skønne natur er kendt for sine majestætiske klippehøjder og snoede dale, som både lokale og gæster elsker at udforske. Men det er nok de færreste, der i forvejen døjer med gangbesvær, som lige kaster sig ud i at bestige Hammerens 82 meter i skarpt trav! Mindre udfordringer kan desværre også spænde ben for de, der døjer med gangbesvær og ikke har luft til den helt lange gåtur i ét stræk.

En udendørs rollator, du kan gå udendørs med, kan være en enorm hjælp i sommerens aktiviteter. Den har kraftigere hjul og større forhjul, så du nemt kan komme over byens kantsten og brosten såvel som gå stabilt og sikkert på natursti og grusvej. De udendørs modeller er lavet i stærke, men lette metal materialer, og de kan nemt foldes sammen, når du skal med bus eller bil. Du kan også sagtens bruge den indendørs, da designet er kompakt og nemt at komme omkring i hjemmet med.

Hvilken type skal du gå efter?
Først og fremmest er det vigtigt, at du overvejer alle de forskellige ting, du gerne vil bruge rollatoren til. Er du et inkarneret naturmenneske, har du sikkert dine yndlingsruter og ting, du elsker at lave i naturen – det kan være sport såsom golf, eller måske går du ovenikøbet stadig på jagt, selvom benene driller af og til.
Det kan også være, at du holder af ofte at komme ud til strand og hav og derfor må tænke ekstra nøje over hjulenes kvaliteter, så du også kan gå sikkert over sand og grus. Elsker du at få en snak på gaden med venner og bekendte, bør du også overveje en model, hvor man kan sidde og få en behagelig pause på gåturen.

En god udendørs eller såkaldt off-road rollator skal være af et design og materiale, der holder til årstidernes vejr, såvel som den er nem at gøre ren og pakke sammen. Alt efter din vægt bør du vælge et robust stel, der vejer mellem cirka 8-15 kilo. Det er en smule tungere end de helt lette indendørs modeller, men du vil til gengæld få en meget stabil og sikker model, du altid vil føle dig tryg med.
Gå efter materialer i aluminium og stål, samt gummihjul med luftslange. Du får en bedre stødabsorbering og en mere behagelig oplevelse, hvor du ikke mærker hvert eneste bump og sten på vejen.

Giv dig god tid til at finde den rette model, så du får den største glæde og frihed fremover. Nyd sommeren til fulde – i byernes snoede gader, med vandring på kystruten eller på strandtur i det skønne sand ved Dueodde!