Feriehusudlejere: Åben grænsen senest 21. maj

Feriehusudlejernes Brancheforening vil have åbnet den dansk-tyske grænse for turister senest 21. maj, så gæster kan få Kristi himmelfartsferien med.

I yderste nødstilfælde kan man vente til 29. maj, så gæster kan holde ferie i Danmark i pinsen, lyder det fra en frustreret Carlos Villaro Lassen, direktør for feriehusudlejerne.

Egentlig så han helst, at grænsen var åbnet nu.

– Hvis der ikke er noget argument, er det bare om at få det gjort.

– Vi har allerede i marts, april og maj mistet tre millioner udenlandske overnatninger fra primært tyske og lidt norske turister, siger han.

Grænsen har været lukket siden midten af marts for alle udlændinge uden et såkaldt anerkendelsesværdigt formål.

Opfordringen kommer, efter at statsminister Mette Frederiksen (S) torsdag aften i en partilederdebat på DR og TV2 åbnede muligheden for, at tyske turister med et lejebevis kan holde ferie i Danmark.

Hun vil dog ikke åbne grænsen for alle.

– Hvis vi taler om en model, hvor det handler om mennesker, der kommer til Danmark som turister, hvor det kan hjælpe lokalsamfundene, så er det noget andet, lød det Mette Frederiksen.

Hun understregede dog også, at hun stadig var bekymret for eventuel smittespredning med coronavirus ved en åbning af grænsen.

Carlos Villaro Lassen fortæller, at der er op mod 150.000 bookinger i juni, juli og august. En stor del af bookingerne er foretaget af udlændinge.

/ritzau/