DR afslører: Borgen vender tilbage med ny sæson

“Borgen” var en af DR’s allerstørste succeser både herhjemme og internationalt, hvor dramaseriens tre sæsoner i den grad var med til at sætte dansk tv på verdenskortet.

Nu vender serien, der havde premiere i 2010 med Sidse Babett Knudsen i hovedrollen som statsminister, tilbage med en fjerde sæson. Det afslører DR på et pressemøde onsdag.

I en pressemeddelelse fremgår det, at seerne igen kan glæde sig til at se både Sidse Babett Knudsen i rollen som politikeren Birgitte Nyborg og skuespillerinden Birgitte Hjort Sørensen i rollen som journalisten Katrine Fønsmark, når den nye sæson får premiere i 2022.

– Når vi møder Birgitte Nyborg igen, er hun nyligt udnævnt udenrigsminister efter en længere periode i opposition, og her udfordres hun af en række begivenheder, der vokser i betydning, og som ender med at true både hendes position i regeringen, men også Danmarks relation til sine nære allierede, lyder det i pressemeddelelsen.

– Sagen viser sig hurtigt også at få alvorlige indenrigspolitiske og ikke mindst klimapolitiske konsekvenser, lyder det videre.

Samtidig har Birgitte Hjort Sørensen i rollen som Katrine Fønsmark fortsat sin vej mod toppen og har landet en lederstilling som nyhedschef for en stor, landsdækkende tv-station.

Her får hun blandt andet testet sin upartiskhed overfor sin gamle chef, Birgitte Nyborg.

– Chefrollen udfordrer hende både privat og professionelt. Nu mærker hun for første gang, at hun som leder er nødt til at træffe en række meget politiske beslutninger omkring nyhedsdækningen i Danmark, lyder det i pressemeddelelsen.

Det er igen Adam Price, der står bag manuskriptet til serien.

“Borgen” bliver først sendt på DR, men vil senere blive tilgængelig for hele verden på streamingtjenesten Netflix.

/ritzau/