Kommuner ser frem mod åbne skoler og daginstitutioner efter påske

Selv om der er en masse, som forventeligt skal organiseres, for at skole, daginstitutioner og fritidsordninger kan åbne efter påske, vil det være muligt for nogle at gøre plads til børnene allerede fra 15. april.

Det vurderer Jacob Bundsgaard (S), der er formand for Kommunernes Landsforening (KL) og borgmester i Aarhus.

– Jeg tror, at det i langt de fleste kommuner vil være sådan, at der er tilbud, som åbner.

– Jeg kender min egen kommune bedst, og her er man allerede langt i bestræbelserne på at kunne genåbne. Man har ekstra rengøringspersonale, og man har gjort sig overvejelser om, hvordan det fagligt pædagogisk og læringsmæssigt kan komme til at fungere.

– Der vil også være steder, hvor man er nødt til at have lidt længere tilløb, inden man er klar til at efterleve alle de anbefalinger og krav, der er fra sundhedsmyndighedernes side, siger Jacob Bundsgaard.

/ritzau/