Flere test vil vise flere smittede blandt sundhedspersonale

Der er et stigende fokus på personale i sundheds- og ældreområdet, der bliver eller allerede kan være smittet med coronavirus. Og når flere bliver testet, vil det også vise sig, at flere er smittede.

Det siger Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, på fredagens myndighedspresemøde.

– Der er flere og flere, der bliver bekræftet smittet ligesom i befolkningen. Ligesom i befolkningen er der et stort mørketal, men fordi vi tester personale hyppigere, vil vi forvente at se en større forekomst der, siger han.

Det er Sundhedsstyrelsen, der har ansvar for retningslinjer for, hvornår sundhedspersonale skal testes for coronavirus.

Onsdag blev retningslinjerne for test opdateret, og det betyder blandt andet, at det også er blevet lettere at henvise medarbejdere i sundheds- og ældresektoren med milde symptomer til test.

Fagforeningen FOA oplever bekymringer blandt dets medlemmer, der risikerer at bære coronavirus videre. Det gælder primært medlemmer, som arbejder i ældreplejen.

– Vi oplever bekymring blandt vores medlemmer om, at de kan være smittede, men også om de bærer smitten videre, siger Torben Hollmann, sektorformand i FOA, på pressemødet.

– Vi er klar over, at der er forsyningsproblemer med værnemidler, der er også problemer med forsyning af test, siger han.

/ritzau/