Styrelse: Gravide i tredje trimester bør arbejde hjemme

Kvinder, der er gravide i tredje trimester, bør arbejde hjemmefra. Det anbefaler Sundhedsstyrelsen i retningslinjer, der er opdateret torsdag aften.

Anbefalingen sker ifølge styrelsen af forsigtighedshensyn, da enkelte studier fra udlandet har vist, at der er flere kejsersnit inden termin hos coronasmittede i tredje trimester.

Sundhedsstyrelsen understreger i sine retningslinjer, at evidensgrundlaget er meget sparsomt, og at anbefalingen kommer for at være på den sikre side.

Det fremgår ikke klart, hvorvidt der er tale om alle gravide i tredje trimester, eller om det udelukkende gælder for de kvinder, der er ansat i sundheds-, social- og ældresektoren.

Delen om gravide i tredje trimester er dog tilføjet under en overskrift om medarbejdere i risikogrupper, som arbejder i sundheds-, social- og ældresektoren.

Ritzau forsøger at få fat på Sundhedsstyrelsen for at få afklaret, om retningslinjen gælder gravide i de tre sektorer eller alle gravide.

– Vi skal passe på alle vores gravide medarbejdere og deres kommende børn.

– Ud fra et udvidet forsigtighedsprincip og af hensyn til det ufødte barn anbefaler vi, at gravide i tredje trimester arbejder hjemmefra, så risikoen for smitte i sidste trimester mindskes, siger Camilla Rathcke, der er centerchef i styrelsen, i forbindelse med de opdaterede retningslinjer.

Intet tyder på, at gravide er særligt modtagelige over for smitte, at de får en øget risiko for et mere alvorligt sygdomsforløb med coronavirus, eller at de har øget dødelighed, pointerer styrelsen.

/ritzau/