Politisk forslag skal ændre “tudetosset regel” i natbusserne

Konservative og SF i Region Hovedstaden vil have vedtaget, at det skal være muligt at tage cyklen med i natbussen.

Tophistorien er skrevet og udgivet af TV 2 LORRY. Ritzau må ikke krediteres.

INFO: Anvendelse forudsætter accept af vilkårene i bunden.

**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

Selvom man må tage cyklen med i langt de fleste busser i Region Hovedstaden, hvis der er plads, er det fortsat ikke tilladt om natten.

Den regel vil Konservative og SF nu have sløjfet, skriver TV 2 Lorry.

– Jeg synes, det er grotesk og tudetosset. Og jeg har ikke hørt nogle argumenter for, at det ikke skal være lovligt. Reglerne om at man kun må have cyklerne med i bussen, når der er plads, er fine. Men at man så ikke må tage den med natbussen, når der ikke er så mange passagerer. Det er åndssvagt, siger Christoffer Buster Reinhardt (K), der er medlem af Region Hovedstadens Trafikudvalg, til TV 2 Lorry.

Derfor har han nu fremsat et forslag i Trafikudvalget, som går ud på at ændre reglerne, så passagerer fremtiden ganske lovligt kan tage deres cykel med sig i natbussen.

Forslaget er fremsat sammen med SFs Jens Mandrup, der er formand i Trafikudvalget.

– Vi synes, det er oplagt at give folk muligheden for at få cyklen med. Man bruger jo oftest natbussen, når man skal hjem efter en lang aften, siger Jens Mandrup (SF) til TV 2 Lorry og tilføjer:
– Det er også for at de mennesker, som pendler til og fra arbejde om natten, kan få deres cykel med.

Natbusserne i hovedstadsområdet og Nordsjælland er finansieret af Region Hovedstaden, men alligevel kom det bag på Christoffer Buster Reinhardt, at det ikke er tilladt at tage cyklen med i natbusserne.

Ifølge den konservative politiker er det overvejende nemt at ændre på reglerne, så det fremover bliver muligt for natbuspassagererne at tage den tohjulede med sig, som man allerede må i metro og S-tog i dag med visse undtagelser i myldretiden.

– Det vil være rigtig fint, hvis vi også tænker cyklen med ind der, som vi har gjort i dagtimerne. Der har man også endnu mere brug for cyklen, når du kommer frem om natten, siger Christoffer Buster Reinhardt.

For ikke nok med, at natbussen for mange er muligheden for offentlig transport i de sene nattetimer, så er den også den eneste mulighed.

Det betyder, at der ofte ikke vil være kommunale busser, som er mulige at benytte, når først natbusserne kører – og dér kan cyklen være en god bekvemmelighed, hvis rejsen skal gå lidt længere end til stationen.

Til spørgsmålet om, hvorfor politikerne ikke tidligere har ønsket reglerne ændret, lyder svaret fra Jens Mandrup, at der er rigeligt at se til.

– Vi har rigtig mange buslinjer. Jeg har fulgt med i buslinjer i yderområderne, men jeg havde ikke tænkt over det med natbusserne og cykler. Men det skal vi have gjort noget ved. Det er Movias bestyrelse, som skal vedtage ændringerne. Men det er Region Hovedstaden, som betaler for natbusserne. Så hvis det er sådan, at det bliver, når der er plads, så kan jeg ikke se, hvem der skulle være imod det, siger han.

https://www.tv2lorry.dk/lorryland/politisk-forslag-skal-aendre-tudetosset-regel-i-natbusserne

Redaktionel kontakt:
Morten Engelschmidt
tlf.: +4541881009
e-mail: [email protected]

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF TV 2 LORRY ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus Tophistorietjeneste:

– Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

– En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

– Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet – også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

– Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

– Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

– Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at publicere dette ved videreudnyttelse.

VIGTIGT VEDR. BRUG AF BILLEDE:

– Hvis der er tilknyttet billedmateriale til artiklen må dette anvendes i forbindelse med publicering.

– Rettigheden til anvendelse af billedet er dog udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende tophistorie, og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.

– Anvendelse skal altid ske med angivelse af den oplyste billedbyline (fotograf og medie)