Byggeriets nicheuddannelser er ved at uddø

Der er alt for få unge, der uddanner sig til tekniske isolatører, brolæggere, tagdækker og struktører

Tophistorien er skrevet og udgivet af Licitationen – Byggeriets Dagblad. Ritzau må ikke krediteres.

INFO: Anvendelse forudsætter accept af vilkårene i bunden.

**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

Alt for få danske unge vælger at tage en nicheuddannelse inden for bygge- og anlægsbranchen, og hvis efterspørgslen ikke bliver større, kan det meget vel betyde, at uddannelserne ikke længere kan udbydes, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Hos Byggeriets Uddannelser vurderer man, at man lige nu har 200 ledige praktikpladser indenfor uddannelserne struktør, tagdækker, brolægger og teknisk isolatør.

– Jeg kan godt frygte, at de (uddannelserne, red.) uddør, eller bliver et mindre speciale gennem andre uddannelser. Så længe, skolerne har de små hold, som de kører med nu, kan det godt være, at de begynder at kigge på, om der fremover er økonomisk grundlag for at køre en uddannelse, siger uddannelseskonsulent John Hvass fra Byggeriets Uddannelser til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

– Optimalt set skulle vi udbyde 300 praktikpladser mere, end vi gør i dag, indenfor de fire uddannelser. Virksomhederne er klar, men det er de unge ikke, siger John Hvass.

Han forklarer den manglende søgning med, at der eksempelvis ikke er mange, som ved, hvad en struktør eller en teknisk isolatør laver. Og forældrene synes, at deres børn skal vælge de gængse uddannelser som tømrer, murer eller maler.

Hos Dansk Byggeri kan man genkende problematikken, men her er man dog ikke bange for en decideret nedlæggelse af nicheuddannelserne.

– Jeg er ikke bekymret for, at de bliver nedlagt, men jeg ved godt, at det kan være vanskeligt. Derfor er det også et indsatsområde hos os, for der skal gøres noget, understreger Louise Pihl, der er vicedirektør i Dansk Byggeri, over for Licitationen – Byggeriets Dagblad.

https://www.licitationen.dk/article/view/700261/byggeriets_nicheuddannelser_er_ved_at_uddo

Redaktionel kontakt:
Christian S. Brahe-Pedersen
tlf.: +4540649984
e-mail: [email protected]

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Licitationen – Byggeriets Dagblad ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus Tophistorietjeneste:

– Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

– En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

– Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet – også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

– Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

– Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

– Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at publicere dette ved videreudnyttelse.

VIGTIGT VEDR. BRUG AF BILLEDE:

– Hvis der er tilknyttet billedmateriale til artiklen må dette anvendes i forbindelse med publicering.

– Rettigheden til anvendelse af billedet er dog udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende tophistorie, og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.

– Anvendelse skal altid ske med angivelse af den oplyste billedbyline (fotograf og medie)