Topmålmand skifter til FCH

FC Helsingør forstærker sig med en ny målmand, der har spillet mange hundrede kampe på øverste niveau.

Tophistorien er skrevet og udgivet af Helsingør Dagblad. Ritzau må ikke krediteres.

INFO: Anvendelse forudsætter accept af vilkårene i bunden.

**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

Kevin Stuhr Ellegaard sagde i efteråret farvel til svenske Elfsborg, og nu er fremtiden på plads.

Målmanden, der har et imponerende cv fra europæisk fodbold, har valgt at lave en aftale med FC Helsingør. Dermed skifter han Allsvenskan ud med 2. division i Danmark. Lidt af et spring.

– Jeg er vildt glad for, at det er faldet på plads med FC Helsingør. Tingene passede godt sammen i forhold til at komme hjem til Danmark efter mange år i udlandet. Jeg har fortsat en enorm lyst til at spille fodbold, og selvom jeg er 36 år, har jeg stadig adskillige år tilbage i mig. Jeg synes opbygningsprojektet med FC Helsingør – både på senior og i ungdommen – er vildt spændende og tillokkende. Og så passede det godt sammen med det logistiske, siger Kevin Stuhr Ellegaard, der flytter hjem til Nordsjælland, hvor han også er opvokset.

100 procent fokus på FCH
Efter 270 kampe i Elfsborg skiltes parterne i efteråret efter otte år og 270 kampe i Allsvenskan-klubben. Forløbet var ikke som ønsket fra den danske keeper, men det er vand under broen, og så er det videre til Helsingør, selvom det er et par rækker ned.

– Jeg ser fremad nu og fokuserer 100 procent på FC Helsingør. Det er rigtigt, at jeg tingene omkring mit kontraktforløb i Elfsborg ikke var så professionelt, som jeg kunne ønske mig, men jeg havde først og fremmest mange gode år i klubben, og nu er jeg klar på at tage fat i Helsingør. Og igen, der skal ikke være den mindste tvivl om, at jeg stadig er vildt sulten i forhold til at spille topfodbold, og jeg glæder mig helt vildt til at møde gutterne her i klubben og komme i gang, siger Kevin Stuhr Ellegaard.

Samarbejde mellem ungdom og senior
I den sportslige ledelse i FC Helsingør jubles der over, at det er lykkes at hente sådan en kapacitet ind til holdet i 2. division samtidig med, at det er en figur, som kan være med til at drive klubbens kultur og unge talenter fremad.

– Nogle gange handler det om rettidig omhu, og da den her chance bød sig, var vi ikke i tvivl om, at vi skulle gå efter den. Kevin er en fantastisk målmand, der har ambitioner med sin fodbold, men han er også en utrolig god fyr at få ind i vores klub. Han er helt sikkert en, der kan være med til at løfte det hele. Også på tværs af ungdom og senior, så jeg er meget glad for det her, siger Brian Gellert.

En spiller med et CV der tæller Manchester City, Hertha Berlin, hollandske Heerenveen, Randers FC og senest altså Elfsborg findes der ikke ret mange af i 2. division.

– Det er inden for de rammer, vi har, og derfor har vi slået til. Vi får en figur ind i klubben, der kan være uroligt meget værd, og det er vi gået efter. Dertil har Kevin vist en enorm velvilje for at få det til at lykkes, og derfor er vi stolte af, at vi i fællesskab mellem ungdom og senior har landet den her aftale, selvom han havde en masse andre muligheder for at komme til større adresser end vores, siger Brian Gellert.

Glad talentchef
FCH’s talentchef, Kenneth Rasmussen har også det store smil på efter den nyeste tilgang i klubben.

– Jeg har lært Kevin Stuhr Ellegaard at kende gennem årene som en enorm positiv, sympatisk og dygtig fodboldspiller, og da han både ønsker at spille topfold og indlede sin træneruddannelse, hvor han vil arbejde med unge målmænd, så var det bare at hugge til. Gellert og jeg er særdeles godt tilfreds med, at vi kan få sådan en samlende figur mellem ungdom og senior ind i klubben, siger Rasmussen.

Kevin Stuhr Ellegaard har kontrakt med FCH til sommeren 2022.

Topmålmand skifter til FCH

Redaktionel kontakt:
Josephine Ostrup Vedel
tlf.: +4550530193
e-mail: [email protected]

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Helsingør Dagblad ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus Tophistorietjeneste:

– Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

– En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

– Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet – også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

– Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

– Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

– Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at publicere dette ved videreudnyttelse.

VIGTIGT VEDR. BRUG AF BILLEDE:

– Hvis der er tilknyttet billedmateriale til artiklen må dette anvendes i forbindelse med publicering.

– Rettigheden til anvendelse af billedet er dog udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende tophistorie, og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.

– Anvendelse skal altid ske med angivelse af den oplyste billedbyline (fotograf og medie)