Minister trækkes ind i sag om mystisk lukning af daginstitution

Videoen “Minister trækkes ind i sag om mystisk lukning af daginstitution” udsendt af “TV 2 Lorry” kan downloades på Ritzaus Videoweb www.videoweb.dk

Anvendelse af Ritzaus tjeneste for citatvideo og materiale herfra forudsætter accept af vilkårene. Følg linket nederst på siden.

Der er fortsat stor utilfredshed blandt forældre i Greve over, at kommunen lukker Børnehuset Syd.

Og nu skal ministeren på området taget stilling til beslutningen.

Onsdag stillede kommunens byrådsmedlem og folketingsmedlem for De Konservative, Brigitte Jerkel, flere paragraf 20-spørgsmål om lukningen til Social- og Indenrigsminister Astrid Krag (S).

– Statsministeren har udtalt, at hun vil være børnenes minister, og så sent som i går var regeringen ude at fortælle, at de gerne vil lave “barnets lov”, siger Brigitte Jerkel (K) og fortsætter:
– Så nu vil jeg gerne høre ministeren, hvad hendes holdning er til, at Greve Kommune går ind og lukker en institution, som rent faktisk er i gang med at arbejde med de her udsatte børn. 
Vanskeligheder med børnene Børnehuset Syd i Gersagerparken har haft så store udfordringer med børnegruppen, at de for to år siden sammen med det nærliggende Børnehuset Nova fik seks millioner kroner fra Børne- og Socialministeriet.

Pengene kom fra en national pulje, som blev oprettet til at styrke den pædagogiske indsats i institutioner med mange udsatte børn.

Efterfølgende satte ledelsen en række tiltag i gang for øge børnenes trivsel.

Men i december 2019 blev et snævert flertal i Greve Byråd enige om, at situationen i institutionen ikke var forbedret, og at den derfor vil blive lukket. 
Det har nu fået forældre og politikere til at reagere.

– Nu vil jeg gerne høre ministerens holdning til, at man lukker et børnehus, som er i gang med et arbejde i forhold til de udsatte børn, og nu ikke får lov at gøre arbejdet færdigt, lyder det fra Brigitte Jerkel.

I morgen bliver Skole- og Børneudvalget i Greve Kommune informeret om udviklingen i sagen om Børnehuset Syd på et møde.

Efter planen lukker institutionen senest den 1. oktober i år.

Inden da skal 40 børn vuggestue- og børnehavebørn placeres i andre institutioner.

Ovenstående citatvideo er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet.

Læs de fulde vilkår her: videoweb.ritzau.dk/vilkaar