Rigspolitiet indgår antidopingaftale om kontroller af betjente

Tophistorien er skrevet og udgivet af Politiken. Ritzau må ikke krediteres.

INFO: Anvendelse forudsætter accept af vilkårene i bunden.

**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

I årevis har politiets egne træningscentre været et frirum for betjente, der har villet skyde medicinsk genvej til store muskler og bedre fysisk form. Men fra 15. marts i år er det slut, skriver Politiken onsdag. En ny aftale mellem Rigspolitiet og Anti Doping Danmark sikrer, at antidopingmyndighedens kontrollanter i fremtiden kan afkræve ansatte i politiet og politielever en dopingprøve, når de benytter træningslokalerne.

»Det er godt, at der er kommet en aftale på plads, så Anti Doping Danmark kan lave dopingtest af alle, der benytter politiets træningsfaciliteter«, siger justitsminister Nick Hækkerup (S) til Politiken. »Doping er uacceptabelt, og det er godt, at det bliver kontrolleret. Og det skal selvfølgelig også ske i politiets træningscentre, ligesom andre borgere i Danmark kan blive testet«.

Aftalen mellem Rigspolitiet og Anti Doping Danmark har ellers været længe undervejs. Allerede i 2013 satte rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg gang i en proces, der skulle føre til, at Anti Doping Danmark fik adgang til Politiskolens og politistationernes træningsfaciliteter. Det skete i kølvandet på en artikel i Politiken, der kædede danske betjente sammen med misbrug og handel med anabole steroider. Sagen vakte også opstandelse på Christiansborg, hvor daværende justitsminister Morten Bødskov (S) måtte redegøre for problemet over for Folketingets Retsudvalg.

Alligevel kunne Politiken i efteråret fortælle, at dopingaftalen mellem parterne var endt i en bureaukratisk syltekrukke – blandt andet på grund af forskellige juridiske knaster, lang sagsbehandling og omstændelige kommandoveje.

»Jeg synes, at det er meget ærgerligt, at det har taget så lang tid, men da jeg blev bekendt med det i oktober, gav jeg udtryk for, at nu måtte den sag løses hurtigst muligt. Og derfor er jeg glad for, at der nu er lavet en aftale, og at der nu kommer styr på det, for selvfølgelig skal det være sådan, at vi ikke skal have politifolk, der tager doping. Og vi kan ikke have det sådan, at vi har en mistanke om, at politifolk tager doping, men vi så ikke kan kontrollere det«, siger Nick Hækkerup til Politiken.

Redaktionel kontakt:
Kim Frydensberg
tlf.: +4528766607
e-mail: [email protected]

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Politiken ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus Tophistorietjeneste:

– Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

– En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

– Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet – også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

– Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

– Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

– Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at publicere dette ved videreudnyttelse.

VIGTIGT VEDR. BRUG AF BILLEDE:

– Hvis der er tilknyttet billedmateriale til artiklen må dette anvendes i forbindelse med publicering.

– Rettigheden til anvendelse af billedet er dog udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende tophistorie, og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.

– Anvendelse skal altid ske med angivelse af den oplyste billedbyline (fotograf og medie)