PRM / Dansk Metal: Luftige løfter fra Kommissionen ændrer ikke på skadeligt forslag

Pressemeddelelse fra Dansk Metal
EU-kommissær Nicolas Schmitt har i dag igangsat Europa-Kommissionens indledende konsultation forud for deres kommende forslag om indførelsen af en EU-mindsteløn. Dansk Metal har fra starten været enormt skeptisk over forslaget, og det ændrer dagens meldinger og løfte fra Schmitt ikke på. Dagens dokument fra Europa-Kommissionen er nemlig stadig blottet for svar på, hvordan det juridisk kan lade sig gøre at sikre tryghed om den danske arbejdsmarkedsmodel:

“Selvom Nicolas Schmitt giver alle de rigtige løfter, så ved enhver med juridisk forstand, at det er dommerne ved EU-domstolen, der får det sidste ord i tilfælde af et direktiv. Det er jo derfor vi, i Dansk Metal, har kæmpet imod det her forslag fra dag et,” siger Johan Moesgaard, EU-chef i Dansk Metal.

Konsekvenserne af indførelsen af en EU-mindsteløn mener Dansk Metal har katastrofale konsekvenser for det danske arbejdsmarked:

“En lovbestemt mindsteløn vil være en kæmpe mavepuster for hele den danske model, og det arbejdsmarked vi kender i dag. Den yderste konsekvens vil være, at fagbevægelsen kan miste muligheden for at føre konflikt, og vi vil se lønninger herhjemme, der kun går en vej – ned,” siger Johan Moesgaard, og slutter:

“Vi er glade for, at regeringen, Peter Hummelgaard og næsten samtlige EU-parlamentsmedlemmer fra Danmark aktivt bekæmper det. Vores klare opfordring til Schmitt, Von Der Leyen og resten af Kommissionen er at trække alle tanker en EU-mindsteløn tilbage øjeblikkeligt.”
Kontakt:
Pressechef Mads Rattenborg Hersbøll tlf.: 21558828 email: [email protected]
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dansk-metal-luftige-lofter-fra-kommissionen-aendrer-ikke-pa-skadeligt-forslag?releaseId=13586126