Kongehuset fortsætter nytårskur med dommere og diplomater

Dronning Margrethe indledte onsdag året med den traditionelle nytårskur for ministre, Folketingets formand og repræsentanter for det officielle Danmark.

Og torsdag byder kongehuset velkommen til to yderligere nytårskure.

Først er Højesterets dommere, Den Kongelige Livgardes og Gardehusarregimentets officerskorps inviteret i Christian VII’s Palæ på Amalienborg klokken 9.50.

Klokken 11.30 byder kongehuset velkommen til dagens anden kur. Den finder sted på Christiansborg Slot, hvor dronningen og kronprinseparret vil tage imod diplomatiet.

Her er missionschefer i korpset af diplomater inviteret med deres ægtefæller. Det samme er akkrediterede ambassadører og deres ægtefæller.

Traditionen med nytårskure, der strækker sig over flere dage, stammer fra tiden efter Første Verdenskrig, hvor kurene ikke længere kunne gennemføres på en og samme dag den 1. januar.

Det skyldtes, at antallet af statsinstitutioner voksede op gennem 1900-tallet. Samtidig blev der oprettet flere ministerier, og en lang række nye lande opstod, hvilket medførte flere diplomatiske repræsentationer.

/ritzau/