Polak om arbejde hos stor planteskole: Jeg føler mig udnyttet

Tophistorien er skrevet og udgivet af Fagbladet 3F. Ritzau må ikke krediteres.

INFO: Anvendelse forudsætter accept af vilkårene i bunden.

**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

For første gang står en af de underbetalte medarbejdere hos Møllegårdens Planteskole på Midtfyn nu frem. Det sker efter, at hun og alle hendes kolleger blevet fyret fra jobbet for en uge siden. Det skriver Fagbladet 3F.

De var ansat af firmaet Goskov ApS under PF Gruppen, der frem til 13. december 2019 leverede polske medarbejdere til den store planteskole ved Ringe, der producerer høje hækplanter i stor stil til kunder i både Danmark og udlandet.

– Jeg føler mig udnyttet af Goskov. Mange gange bad vi om lønstigninger, når PF Gruppens koordinatorer besøgte os hos Møllegårdens Planteskole. Men de sagde, at de ikke kunne gøre noget ved det, siger den 22-årige 3F’er Kinga Gostynska.

I april 2017 prøvede hun for første gang at arbejde uden for Polens grænser, da hun kom til Danmark. Hun arbejdede her i landet i tre måneder, inden hun tog tilbage til sit hjemland.

Men i maj 2018 rejste hun igen til Danmark, fordi hendes forlovede arbejdede her, og de ønskede at arbejde sammen. Begge arbejdede hos Møllegårdens Planteskole som ansatte hos underleverandørfirmaet Goskov ApS.

Kinga Gostynska fortæller, at hun hos den midtfynske planteskole normalt arbejdede 45 timer om ugen fra mandag til lørdag. I begyndelsen tjente hun 70 kroner i timen før skat. Efter et halvt år steg hendes løn til 80 kroner i timen. Og når hun arbejdede med ordrer til planteskolen, var hendes løn 90 kroner i timen, oplyser den polske kvinde.

– For mennesker, som kun kommer her for en måned eller to, er det nok. Fordi lønnen er højere end i Polen. Men jeg lejede en lejlighed og købte ind i Danmark og var i Danmark hele året. Lønnen var tilstrækkelig til at dække mine udgifter, men ikke til at spare noget op, siger Kinga Gostynska.

Hun gør opmærksom på, at mange af medarbejderne hos Goskov ApS arbejdede året rundt hos Møllegårdens Planteskole og ikke kun i en sæsonperiode.

– Længe troede jeg, at vi tjente en normal løn. Indtil jeg begyndte at snakke med andre polakker, som boede i Danmark. Så begyndte jeg at tænke på at skifte job. Vores største fejl er, at vi ikke kendte reglerne i Danmark, siger hun og oplyser, at hun har arbejdet som turist i Danmark.

Ifølge Kinga Gostynska fik de aldrig noget svar fra ledelsen hos PF Gruppen på spørgsmålet om, hvorfor de havde status som turister.

Fagbladet 3F har for flere dage siden på e-mail forelagt kritikken for Goskov ApS’ direktør for og ejer, Przemyslaw Teclaw, der er ejer af alle selskaberne under PF Gruppen. Samt forelagt kritikken for Sylwester Tobis, der er direktør for og medejer af en række selskaber under PF Gruppen.

Men ingen af direktørerne, der begge har officiel bopælsadresse i Polen, har reageret på henvendelserne.

Baggrunden for lønstriden mellem 3F på den ene side og Møllegårdens Planteskole samt selskaber under PF Gruppen på den anden side var en henvendelse til 3F fra en række af de polske arbejdere hos planteskolen. Arbejderne hos Goskov ApS bad i oktober 2019 deres fagforening, 3F Østfyn, om hjælp til at få en højere løn for arbejdet hos Møllegårdens Planteskole.

Lønstriden sluttede fredag 13. december, da Møllegårdens Planteskole afbrød virksomhedens langvarige samarbejde med PF Gruppen, hvor blandt andet firmaet Goskov ApS hører under. Det skyldtes, at 3F havde etableret såkaldt sympatikonflikt imod selskaber under PF Gruppen, hvilket betød, at Møllegårdens Planteskole ikke længere kunne afsætte dets planter til blandt andet den store engrosvirksomhed Gasa Group Denmark.

https://fagbladet3f.dk/artikel/kinga-om-arbejde-hos-stor-planteskole-jeg-foeler-mig-udnyttet

Redaktionel kontakt:
Jesper Woldenhof
tlf.: +4560253409
e-mail: [email protected]

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Fagbladet 3F ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus Tophistorietjeneste:

– Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

– En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

– Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet – også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

– Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

– Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

– Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at publicere dette ved videreudnyttelse.

VIGTIGT VEDR. BRUG AF BILLEDE:

– Hvis der er tilknyttet billedmateriale til artiklen må dette anvendes i forbindelse med publicering.

– Rettigheden til anvendelse af billedet er dog udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende tophistorie, og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.

– Anvendelse skal altid ske med angivelse af den oplyste billedbyline (fotograf og medie)