FAKTA: Hold jul på både højskoler og væresteder

I julen kan mange danskere føle sig ensomme, og især juleaften kan være en svær tid af være alene.

Men der findes flere tilbud til dem, der enten ikke har et sted at fejre jul eller måske bare gerne vil have en ny tradition.

* Julevenner
Røde Kors står bag initiativet julevenner, hvor danskere kan oprette en profil som enten værtsfamilie eller gæst. Hvad enten du er en familie med en ekstra plads om julebordet eller måske er fraskilt og ikke har dine børn juleaften, kan du melde dig til som juleven.

* Studenterhus Aarhus
Studenterhus Aarhus inviterer sammen med studenterpræsterne danske og udenlandske studerende til juleaftenshygge med julemiddag den 24. december. Her vil der være traditionel dansk julemiddag, gløgg, æbleskiver og julegudstjeneste.

* Kirker og væresteder
Der findes flere danske kirke og væresteder, der byder indenfor til juleaften med middag og samvær. Mange af arrangementerne er gratis, men nogle af dem koster et mindre beløb.

* Bliv frivillig
Det er også muligt at melde sig som frivillig for at give andre mennesker en god jul. Det kan enten være på et plejehjem, et værested eller i den lokale kirke. De seneste år har der dog været så mange, der har meldt sig som frivillig, at der nogle steder er venteliste.

* Højskoler
Flere af landets højskoler afholder julekurser hen over julen, hvor det er muligt at være sammen med andre og i fællesskab forberede og fejre juleaften.

Kilder: DR, Røde Kors, Studenterhus Aarhus, Folkekirken.dk

/ritzau/