Mere uro om skandaleramt børnehave: Nu kræver politikere direktør fyret

13 byrådsmedlemmer i Randers har sendt et brev til borgmesteren, hvor de kræver handling over for kommunaldirektøren.

Tophistorien er skrevet og udgivet af TV2 ØSTJYLLAND. Ritzau må ikke krediteres.

INFO: Anvendelse forudsætter accept af vilkårene i bunden.

**** RITZAUS TOPHISTORIETJENESTE ****

Til manges overraskelse valgte Randers Kommune mandag alligevel at tilbyde en flyttet pædagogmedhjælper sit job tilbage i den meget omtalte institution Stjernehuset i bydelen Helsted. Nu kræver flere politikere handling.

Nærmere bestemt kræver de kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt afskediget.

– Vi finder samlet set, at kommunaldirektøren ikke har kompetencerne, viljen og forståelsen til at håndtere denne situation. Vi vil derfor meddele, at vi ikke længere har tillid til kommunaldirektøren, står der blandt andet i brevet.

Det er underskrevet af Christian Brøns, Louise Høeg, Katrine Fruelund, Lars Søgaard, Anders Buhl-Christensen, Christina Kjærsgaard, Niels Erik Christensen, Anders Henrik Jensen og Jens Peter Hansen, alle Venstre, Frank Nørgaard, Susanne Nielsen og Nick Zimmermann, alle fra Dansk Folkeparti samt Anne Hjortshøj fra Socialdemokratiet.

Ønsket kommer i kølvandet på hele polemikken omkring sagen om Stjernehuset, men ifølge politikerne er det ikke første gang, at de mener, et problem burde være løst anderledes.

– En del af uroen handler dels om samarbejdet byrådet imellem, men handler efter vores opfattelse i høj grad også om manglende topledelse, skriver afsenderne i brevet.

– Sager er ikke blevet løst kvalificeret og rettidigt, ligesom man har undladt at handle på en indlysende usund kultur – til gene for vores ansatte og borgere i kommunen, står der videre.

Tv2 Østjylland har talt med flere af afsenderne, som bekræfter, at brevet er sendt, og at sagen om Stjernehuset var dråben, der fik bægeret til at flyde over.

Borgmester Torben Hansen (S) er uforstående over for sine byrådskollegers henvendelse i brevet.

– Det er nyt for mig. Jeg har 100 procent tillid til vores kommunaldirektør. Randers Kommune er en svær kommune at være kommunaldirektør i. Der er mange politiske udfordringer og det er nødvendigt for kommunaldirektøren at balancere sine synspunkter og sit virke, siger Torben Hansen i en pressemeddelelse og fortsætter:
– Jeg kan konstatere, at de beslutninger byrådet træffer er blevet gennemført i forvaltningen, sådan som det er kommunaldirektørens opgave. Jeg kan også konstatere, at Jesper Kaas Schmidt har genskabt et godt arbejdsforhold mellem personale og ledelse.

Han vil efter mistillidsvotummet nu sammen med kommunaldirektøren udarbejde en handlingsplan for at genskabe tilliden mellem byråd og den administrative ledelse.

– Den handlingsplan vil ligge klar inden jul, slår Torben Hansen fast.

https://www.tv2ostjylland.dk/randers/mere-uro-om-skandaleramt-boernehave-nu-kraever-politikere-direktoer-fyret

Redaktionel kontakt:
Louise Fischer
tlf.: +4541784170
e-mail: [email protected]

**** DENNE ARTIKEL OG BILLEDMATERIALE ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF TV2 ØSTJYLLAND ****

Betingelser for brug af materiale fra Ritzaus Tophistorietjeneste:

– Forkortelser kan foretages i overensstemmelse med god citatskik.

– En artikel må forkortes, men ikke tilføjes stramninger eller udtryk, som afsenderen ikke kan stå inde for.

– Det skal tydeligt fremgå, hvilket medie artiklen kommer fra. Ansvaret herfor ligger hos mediet, der videreudnytter indholdet – også hvor afsenderen måtte have glemt at inkludere kildehenvisning ved udsendelse.

– Ritzau må ikke krediteres for artiklen eller angives som kilde.

– Materialet må ikke videreudnyttes kommercielt andet end i egne udgivelser.

– Hvis afsenderen har indsat link i artiklen, opfordres der til altid at publicere dette ved videreudnyttelse.

VIGTIGT VEDR. BRUG AF BILLEDE:

– Hvis der er tilknyttet billedmateriale til artiklen må dette anvendes i forbindelse med publicering.

– Rettigheden til anvendelse af billedet er dog udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende tophistorie, og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.

– Anvendelse skal altid ske med angivelse af den oplyste billedbyline (fotograf og medie)